Tekoče kovine nano tiskanja nastavite korenito elektronika

- Mar 17, 2017 -

AB.pngNovo tehniko uporabljajo tekoče kovine tvoriti integrirana vezja, ki so debele samo atomov lahko povzročijo naslednji velik napredek za elektroniko.


Proces odpira pot za proizvodnjo velikih rezin okoli 1,5 nanometrov v globino (list papirja, za primerjavo, je 100, 000nm, debela).


Druge tehnike so se izkazali nezanesljivi v smislu kakovosti, težko lestvici navzgor in delujejo le pri zelo visokih temperaturah - 550 stopinj ali več.


Spoštovani profesor Urška Kalantar-zadeh, iz RMITand #39; s šoli za strojništvo, vodi projekt, ki je vključeval tudi kolegi iz RMIT in raziskovalcev izCSIRO, Monash University,North Carolina State UniversityinUniverza Kalifornije. On je rekel, elektronsko industrijo imel hit oviro.andquot; Temeljna tehnologija avtomobilskih motorjev ni napredovala od 1920 in zdaj isto se dogaja z elektroniko. Mobilni telefoni in računalniki so nič več silen mimo pred petimi leti. Ki je zakaj ta nova 2D tiskarska tehnika je tako pomembno - ustvarjanje več plasti neverjetno tanko elektronskih čipov na isti površini dramatično povečuje procesorske moči in zmanjša stroške. To bo omogočilo za naslednjo revolucijo v electronics.andquot;


Benjamin Carey, raziskovalec z RMIT inCSIRO, je dejal, ustvarjanje elektronskih oblati debela samo atomov lahko premagati omejitve trenutno proizvodnja. Povzroči lahko tudi materiali, ki so izjemno upogljivi, kar utira pot za prilagodljivo elektronike.andquot; Vendar pa nobena od sodobnih tehnologij so mogli ustvariti homogene površine atomically tanki Polprevodniki na velikih površin, ki so uporabne za industrijsko izdelavo čipov. Naša rešitev je uporaba kovin galij in indij, ki imajo nizko tališče. Te kovine izdelavo atomically tanke plasti oksida na površini ki jih seveda varuje. To je ta tanke oksida, ki jih uporabljamo v našem izdelavo metode. Z valjanjem tekočo kovino, lahko prenesejo oksidne plasti na elektronski rezin, ki je nato sulphurised. Površini ploščic lahko predhodno obdelani v obliki posameznih tranzistorjev. Smo uporabili ta nova metoda tvoriti tranzistorjev in foto-detektorjev zelo visoko in zelo visoko izdelavo zanesljivost v velikih scale.andquot;


Knjiga opisuje novo tehniko, andquot; Rezin obsega dve dimenzij Polprevodniki iz natisnjena oksida kožo tekoče Metalsandquot; je bil objavljen v reviji narava komunikacije.

Par:Prevodna črnila Naslednji:Prevodni Črnila V letu 2017: naslednji veliki stvari