Sinteza srebra nanodelci fizikalnimi metodami

- May 09, 2017-

Uparevanje zgoščevanju in laserska ablacija so najpomembnejše fizikalne pristopi. Odsotnost kontaminacije topilu v pripravljenih tankih plasti in enakomernost porazdelitve NPS so prednosti fizikalnimi metodami sinteze v primerjavi s kemičnimi postopki. Fizično sinteza srebrnih NPS uporabo peči cevi pri atmosferskem tlaku ima nekaj slabosti, na primer, cevi peč zavzema veliko prostora, porabi veliko količino energije, medtem ko dvig okoljske temperaturo okoli izhodne surovine, in zahteva veliko časa, da se doseže termična stabilnost. Še več, tipično cev peč zahteva porabo energije več kot nekaj kilovatih in čas predgrevanje nekaj deset minut, da dosežejo stabilno obratovalno temperaturo ( 12 , 13 ). Pokazalo se je, da bi bilo mogoče srebro Nacionalni programi sintetiziramo preko majhnega keramični grelec z lokalnim grelno območje ( 14 ). Majhen keramični grelec je bila uporabljena za izhlapevanje izhodne surovine. Izparele pare lahko ohladi na primernem zelo hitro, saj je temperaturni gradient v bližini površine grelca je zelo strma v primerjavi s tisto cevni peči.

To omogoča nastanek majhnih NPS v visoki koncentraciji. Proizvajanje delcev je zelo stabilen, saj je temperatura površine grelnika ne niha s časom. Ta fizična metoda lahko uporabna kot nanodelcev generator za dolgoročnih poskusov za študije toksičnosti z vdihavanjem, in kot za umerjanje naprave za merjenje nanodelcev oprema ( 14 ). Rezultati so pokazali, da je srednji geometrični premer geometrijsko standardno deviacijo in skupne koncentracije števila NPS povečanja s temperaturo grelec površine. Opazili so sferične Nacionalni programi brez aglomeracijo, tudi pri visoki koncentraciji s visoke temperature grelnika površine. Geometrijski povprečni premer in geometrijska standardna deviacija srebra NPS so bile v območju od 6.2-21.5 nm in 1.23-1.88 nm oz.

Silver Nacionalni programi se lahko sintetiziramo z lasersko ablacijo kovinskih sipkega materiala v raztopini ( 15 , 16 , 17 , 18 , 19 ). Učinkovitost ablacija in značilnosti proizvedenih nano srebrnih delcev je odvisna od številnih parametrov, vključno z valovno dolžino laserja ki pade kovinsko tarčo, trajanja laserskih impulzov (v femto-, pico- in nanosekunde režima), laserski Fluence , trajanje časa ablacija in učinkovito tekoč medij, z ali brez prisotnosti površinsko aktivnih sredstev ( 20 , 21 , 22 , 23 ).

Pomembna prednost laserska ablacija tehnike v primerjavi z drugimi metodami za proizvodnjo kovinskih koloidov je odsotnost kemičnih reagentov, raztopin. Zato se lahko čisti in neokuženi kovinski koloidi za nadaljnjih zahtevkov pripravimo s to tehniko ( 24 ). Silver nanospheroids (20-50 nm) smo pripravili z lasersko ablacijo v vodi s femtosekundno laserskih impulzov pri 800 nm ( 25 ). Učinkovitost Tvorba in velikost koloidnih delcev smo primerjali s tistimi koloidnih delcev z nanosekundnim laserskimi pulzi pripravimo. Posledično je bila učinkovitost investicije za femtosekundno impulzov znatno nižja od tiste za nanosekundnim impulzov. Velikost koloidov s femtosekundno impulzi pripravimo manj razpršeno kot je koloidov z nanosekundnim impulzov pripravljene. Poleg tega je bilo ugotovljeno, da je učinkovitost ablacija za femtosekundno ablacijo v vodi manjša kot v zraku, pri nanosekundnim impulzi, ko je bila učinkovitost ablacija podobna v obeh vodo in zrak.

Tien in sodelavci ( 26 ) uporablja metodo praznjenja obločnega za proizvodnjo srebrno NPS suspenzije v deionizirani vodi brez dodanih tenzidov. V tej sintezi, srebrne žice (Gredmann, 99,99%, 1 mm v premeru) so bili potopljeni v deionizirani vodi in se uporablja kot elektrode. Z srebrni droga hitrosti porabe 100 mg / min, da dobimo kovinsko srebrna NPS od 10 nm velikosti in ionskega srebra, pridobljenega pri koncentraciji približno 11 ppm in 19 ppm oz. Siegel in sodelavci ( 27 ) dokazano sintezo srebra NPS z neposrednim kovino napraševanjem v tekočem mediju. Postopek, ki združuje fizično nanašanje kovine v propan-1,2,3-triola (glicerol), določa zanimivo alternativo dolgotrajnih, ki temelji mokro tehnikami kemijske sinteze. Silver Nacionalni programi imajo okroglo obliko s povprečnim premerom okoli 3,5 nm s standardnim odklonom 2,4 nm. Opazili smo, da je porazdelitev velikosti delcev Nacionalni programi in enakomerne disperzije delcev ostane nespremenjena razredčenih vodnih raztopin do glicerol-voda razmerju 1:20.


Par:Sinteza srebra nanodelci kemijsko redukcijo Naslednji:Sinteza srebra nanodelcev z različnimi oblikami