Katalitsko Stekleni Makes Metal Recycling Easy

- Apr 06, 2017-

Bučke z vgrajenimi nanodelci omogoča kemiki enostavno ponovno dragocene katalizatorji

Laboratorijske steklovine z vgrajenim paladijem nanodelcev   omogoča recikliranje in ponovno uporabo dragocene kovinske lažje kot kdajkoli prej katalizatorji.

Kovine, kot so platina ali zlato lahko katalizirajo množico kemijskih reakcij, vendar so dragi, zato kemiki ponovno uporabo in jih reciklirati. Običajno potrebuje trden katalizator se ločimo s filtracijo in očistimo po reakciji, kar lahko pomeni nekaj izgubi in recikliranje lahko še posebej težko, če so trdni preveč kateremkoli od reakcijskih produktov.

114875_shutterstock_522023443.png


zdaj   Xiang Fei   od National University of Singapur in kolegi so prevlečeni bučk s paladijem nanodelci, kar pomeni, kemiki lahko enostavno prazni in izpiranje reakcijsko posodo in jih nato uporabili za kataliziranje naslednjo reakcijo.

Kot kovinski nanodelci ne držijo steklo, ekipa Fei je zajela steklo z mikromerilu preproga izdelana iz silikona nanofilaments in jih obložimo z lepljivo beljakovin podoben tistemu, školjke uporabljajo, da se pritrdijo na površino. Prevlečen Bučko vedno jo katalizira reakcije učinkovito po uporabi 20-krat, ker je učinkovitost komercialni katalizatorja znatno pade, potem ko je reciklirana le enkrat.

Ekipa Fei je videl v učinkovitosti katalitične bučko se ni zmanjšala, če se uporablja za izdelavo več gramov izdelka, vendar še ni jasno, če bi bila metoda dela v industrijskih velikih reaktorjev.

Par:Electrocrystallization: Preboj v Gold nanodelcev raziskave Naslednji:Dijaki predstavijo svoje znanje znanosti