Electrocrystallization: Preboj v Gold nanodelcev raziskave

- Apr 07, 2017 -

170321100332_1_540x360.jpg

Raziskovalna skupina pod vodstvom profesorja Flavio Maran Univerze v Padovi (Italija) in akademiji profesor Kari Rissanen Univerze v Jyväskylä (Finska), vodil je objavljena v Journal of American Chemical Society raziskovalno študijo, ki kaže, kako je mogoče pridobiti zelo visoke kakovosti kristali tvorjen zlatih nanodelcev.

"Raziskava o zlatih nanodelcev je področje tako temeljnih in aplikativnih pomena," pojasnjuje Akademija profesor Kari Rissanen oddelka za kemijo na Univerzi v Jyväskylä. Rentgenska kristalografija je najmočnejši metoda za določanje molekularne strukture teh nanosistemov, vendar pridobivanje kakovostne posamični kristali so primerni za natančno analizo rentgenske je ozko grlo v tej zahtevni raziskave. Ta problem je sedaj uspešno naslovljena zahvaljujoč elektrokemično strategijo, imenovano electrocrystallization.

Rentgenska Monokristal analiza difrakcije zlatih nano grozdov - strukture, sestavljene iz jedra tvorjen desetine zlata atomov pokrovom, zaščitene s plastjo molekul - ima intrinzično omejitev, ki so dobre kakovosti posamični kristali zelo težko dobiti. Ekipa je razvil elektrokemično metodo, ki omogoča vse večji visoke čistosti kristale v velikih količinah in zelo visoko kristalografsko kakovosti. Z omogočanjem zelo majhen tok teče med dvema elektrodama, lahko strnjeni gozdovi milimetra dolg monokristalov se ustvari neposredno na površini elektrode.

"Preboj narava te metode electrocrystallization," nadaljuje Profesor Maran, "je bila dana v praksi monokristala rentgensko kristalografsko določitev strukture štirih različnih nano grozdov vsak narejenih iz 25 zlatih atomov. Ne le te uspešne rezultate potrjena učinkovitost za elektrokemično tehniko, ampak privedla tudi do odkritja, da je ena od teh skupin kristalizira z oblikovanjem igle, ki so sestavljeni iz vzporednih verig seboj zlata nano grozdov, tako kot večkratni sklop ogrlico iz zlatih "biserov" v samo eno milijardo metra . "


Par:Silver nanodelcev pogosto uporablja v Naslednji:Katalitsko Stekleni Makes Metal Recycling Easy