Anorganska spojina lahko proizvede veliko toplote

- Jun 01, 2017 -

Anorganska spojina Čisti brezvodni natrijev hidroksid je bela poltransparentna, kristalna trdna snov. Natrijev hidroksid se zelo enostavno raztopi v vodi. Anorganska spojina topnost poveča s povečanjem temperature, lahko sprosti veliko toplote pri raztapljanju. Njegova vodna raztopina ima astringenten in kremast občutek, rešitev prevzame močno alkalno, ima alkalijo vse splošnost. Obstajata dve vrsti trdne in tekoče kavstične sode: čista trdna kavstična soda je bela, z blokiranim, luskavim, neorgansko sestavljenim paličastim, zrnatim, krhkim; Čista tekoča kavstična soda je brezbarvna prozorna tekočina. Natrijev hidroksid je tudi topen v etanolu, glicerinu, vendar netopen v etru, anorganski spoj aceton, tekoči amoniak. Korozivno delovanje na vlakno, kožo, steklo, anorgansko sestavljeno keramiko itd., Se toplota sprošča, ko jo razredčimo z raztopljeno ali koncentrirano raztopino, reakcija z anorgansko kislino pa lahko proizvede veliko količino toplote, proizvede ustrezne soli in reagira s kovinskim aluminijem in cinkom , Nemetalni bor in silicij za sproščanje vodika; Lahko se precipitira kovinski ioni iz vodne raztopine, da postanejo hidroksidi, anorganske spojine in lahko reakcijo saponifikacije olja, proizvedejo ustrezno organsko kislino natrijevo sol in alkohol, to je načelo odstranjevanja olja iz tkanine.

Nomenklatura anorganskih spojin se osredotoča na jedrnate in natančne predstavitve sestave in strukture navedene snovi. Anorganska spojina To zahteva uporabo imena elementa, korena ali osnove za izražanje sestave snovi in "kemični predlog" (funkcija samostalnika), ki izrazi povezavo vsake komponente v snovi.

Brezbarvni plin brez vonja, kisel, topen v vodi (volumsko razmerje 1: 1), del nastanka ogljikove kisline. Plinski ogljikov dioksid se uporablja v industriji za proizvodnjo alkalij in sladkorni industriji, Anorganska spojina in se uporablja za gašenje jeklenih ulitkov in proizvodnja svinca in bele barve. Lahko se gorijo z ogljikom v prekomernem zraku ali marmor, apnenec, žganec dolomit ali s kislinskim učinkom, apno, fermentacija in drugi stranski proizvodi industrije. Ogljikov dioksid na splošno ne gorijo in ne podpirajo zgorevanja, pri gostoti sobne temperature kot zraku nekoliko večji, ogrevana ekspanzija bo zbrala na vrhu, ki se pogosto uporablja kot sredstvo za gašenje požara. Anorganski sestavljeni ogljikov dioksid je nepogrešljiva surovina za fotosintezo zelenih rastlin, ki se pogosto uporablja kot gnojilo v rastlinjaku. Trden ogljikov dioksid, znan kot suh led, lahko absorbira veliko toplote, ko je sublimiran in se tako uporablja kot hladilno sredstvo, kot je umetno deževje, in se pogosto uporablja v koreografiji za izdelavo dima.

Anorganske spojine. Na splošno se nanaša na elemente ogljikovih elementov, ki niso spojina, kot so voda, sol, žveplova kislina, apno in tako naprej. Toda nekaj preprostih spojin, ki vsebujejo ogljik, kot so ogljikov monoksid, ogljikov dioksid, ogljikova kislina, karbonat in karbid, so tudi proučevani kot anorganski materiali, ker sta njihova sestava in lastnosti podobni anorganskim snovem. Velika večina anorganskih snovi se lahko razvrsti v okside, kisline, alkalije, soli štiri kategorije


Par:Analiza srebrovega nitrata Naslednji:Silver nanodelcev pogosto uporablja v