Anorganske spojine razvrstitev

- Sep 15, 2017 -

Anorganske spojine spojine nima nič opraviti s telesom (nekaj za telo spojine ter anorganskih spojin, kot so voda), in organske spojine, navadno se nanaša na ne vsebujejo ogljikovih spojin, vključno z ogljikovega oksida, karbonat, karbonat, cianid, itd, v nadaljevanju anorganske snovi.

Velika večina anorganskih materialov se lahko razvrstijo v štiri kategorije: oksida, kisline, alkalije in sol. Anorganske snovi v organizmu so predvsem vode in nekaj anorganski ioni, na primer Na +, K +, Ca2 +, Mg2 +, Cl-, SO42-, itd. Skoraj vsebuje vse elemente v naravi obstajajo v človeškem telesu tkiva, ki poleg ogljika, vodika, kisika in dušika obstaja predvsem v obliki organskih spojin, ostali so v nadaljevanju anorganskih mineralov (ali pepel). Torej, mineralna predvsem sestavljena: vode in anorganske soli, vode, se lahko razvrstijo kot: veže vodo in brezplačno vodo in vezane vode je pomembne komponente celične strukture, prosta voda je dobro topilo, prevoz materiala, sodelujejo v kemijskih reakcijah. Anorganske soli lahko razdelimo na: ion in spojine, ion je življenje dejavnost, ki ohranja normalno celice, spojina, ki je pomembna sestavina spojine znotraj celice.

oksida

Sestavljen je iz dveh elementov, od katerih je spojina kisika. Snovi, ki lahko reagirajo s kisikom, se imenuje v oksid. Glede na kemične lastnosti, oksid lahko razdelimo na kislih oksida in alkalnega. Kisline oksid: oksid, ki deluje kot kisline ali soli z vodo. Na primer, žveplov trioksid, fosforjevega oksida, ogljikovega dioksida, itd, ki so večinoma kisle oksidov.

Alkalne okside: oksidov, ki lahko reagirajo s kislinami, v obliki soli in vode, in proizvode, lahko imate samo sol in vodo, in druge snovi se lahko proizvaja. Osnovne oksidov vključujejo aktivno kovinski oksid in drugih kovin z nizko - cena okside CaO, BaO in CrO, MnO.

Anorganske kisline

Skupina spojin, ki lahko ionizira in proizvajajo H v vodni raztopini. Ionizacija v klorovodikova kislina, žveplova kislina, dušikova kislina, v vodni raztopini, anion (radikalne kislina) je različna, vendar kationov (H) je enako, tako da ima običajna v naravi, kot so kisline; To lahko raztopi veliko kovine; Lahko modro test lakmusov papir Rudeti in tako naprej. Ozka opredelitev: ionizirane kationov v vodnih raztopinah so vse spojine vodikovih ionov (npr. žveplova kislina). Večina teh snovi so topne v vodi, in nekaj, kot so silicijeva kislina, je težko topen v vodi. Vodno raztopino kisline je na splošno prevodno, in nekatere kisline obstajajo v obliki molekul v vodi in ne izvajajo električne energije. Delno kisline je ločitvijo v pozitivnih in negativnih ionov v vodi, ki lahko ravnanje z električno energijo.

Več opredeljene v širšem pomenu: reakcija lahko zagotovi protonov s kislinami, ki definirajo kisline kot prejemnike elektronskih parov, in razpon je širši. Kisline nevtralizirajo osnove, vode in soli.

alkalno

Snov, ki ima okus grenak in spremenite barvo posebnega kazalnika (kot so modra preobrat na lakmusov papir, izdelava fenolftaleina rdeče, itd) in PH vrednost je višja od 7. Vseh ionov ioniziran v vodnih raztopinah so ioni hidroksid, ki reagira s kislinami v obliki soli in vode. Tipičen alkaloidov kot so Amina (vključno z amoniaka), kavstična soda (natrijev hidroksid) in hidrirani apna (kalcijevega hidroksida). Bolj splošen koncept osnove je material, ki zagotavlja elektrona, ali snov, ki sprejme protona

Pogosti elementi

Ogljikov dioksid

Brezbarven plin brez vonja, kisline, topen v vodi (Volumsko razmerje 1:1), delno ogljikove kisline. Plinasti ogljikov dioksid se uporablja za izdelavo kloralkalno industrijo in industrijo sladkorja, in se uporablja za kaljenje jeklene litine in proizvodnjo svinca-bela. Lahko se spali z ogljika v presežnega zraka ali je marmor, apnenec, dolomit žganja ali kisline, kot stranski proizvod, kot so apno in fermentacijo. Ogljikovega dioksida na splošno ne gorijo in ne podpira izgorevanje. Pri normalni temperaturi, gostota je nekoliko večji od zraka, in pri segrevanju, bo osredotočiti na vrhu, pogosto uporablja kot sredstvo za gašenje. Ogljikov dioksid je nepogrešljiv surovin za fotosintezo zelenih rastlin. Ogljikov dioksid se pogosto uporablja kot gnojilo v rastlinjaku. Trden ogljikov dioksid, splošno znano kot suhi led, lahko absorbirajo veliko toplote, ko ga je sublimirani, tako da se uporablja kot hladilno sredstvo, kot so umetne padavin, in se uporablja za ustvarjanje dima v plesu.


Par:Anorganska spojina iz kot anorganski Naslednji:Nanodelcev srebra pomembno vlogo vrednost