Anorganske spojine opis

- Oct 24, 2017 -

Anorganske snovi je kratica anorganskih spojin, običajno nanaša na spojine, ki vsebujejo ogljik. Nekaj vsebujejo spojine, kot ogljikov monoksid, ogljikov dioksid, karbonatov, cianidov, itd so tudi anorganske snovi lahko razdelimo oksidov, lugom, sol in tako naprej.

Opredelitve organske spojine organske snovi se ponavadi nanašajo vsebujejo spojine ali ogljikovodikov in njihovih derivatov, ki so v nadaljevanju organske spojine.

Opis

1. organske snovi je kratica organskih spojin. Trenutno ljudje vedo več kot 900 milijonov vrst organskih snovi, število je veliko več kot anorganskih.

2. v zgodnjih 1920, znanstveniki uporabljajo anorganske spojine za sintezo številnih organske spojine, kot so sečnine, ocetna kislina, maščobe in tako naprej. V zgodnjih 1920, znanstveniki poznal organske snovi iz živali in rastlin in druge organizme, zato tovrstne spojine imenujemo organske snovi. , Tako zlom organske snovi se lahko pridobi le iz ekološkega koncepta. Vendar pa zaradi zgodovinskih in običajnih razlogov, ljudi še vedno uporabljajo ime organske snovi.

3. organske snovi, je na splošno netopne v vodi, topen v organskih topilih, je nizka tališča. Velika večina toplote organska snov razgradi zlahka, preprosto gorijo. Organska reakcija na splošno počasen, in pogosto spremlja stranske učinke.

4. široko paleto organskih spojin lahko razdelimo ogljikovodikov in derivati ogljikovodikov od dveh kategorij. Glede organskih molekul iz funkcionalne skupine, razdeli na alkil, alken, alkin, aromatskih ogljikovodikov in alkoholi, aldehidi, karboksilne kisline, estri itd. Po strukturi ogljikovih vlaken organskih molekul, lahko tudi razdelimo na odprto verigo spojine, carbocyclic spojine in heterociklične spojine tri kategorije.

5. organske snovi, je bistvenega pomena za človeško življenje, življenje in proizvodnjo. Vseh živih bitij na zemlji vsebuje velike količine organskih snovi.

Glavna razlika med organske snovi in anorganskih snovi

Anorganske in organske snovi v naravi in reakcija razlike je le relativna, pogojno, različne organske snovi ima svoje posebne lastnosti. Na primer, etanol, ocetna kislina, acetaldehid, acetona in vode lahko topni; ogljikov tetraklorid Alkaloacetic kislina in njene soli kovinskih lahko ioniziran v vodni raztopini; triklorocetne kisline je močna kislina; nekatere reakcije, kot so toplotna krekiranje alkanov in Mednje spadajo trinitrotoluen eksplozije se opravi v trenutku, in tako naprej.

Voda je najbolj obilni spojina v živih celicah. Različne vrste organizmov, vsebnost vode je različna; različnih tkiv, organov, vsebnost vode je tudi drugačen.

Prisotnosti vode v celicah je brezplačno vodo in kombinirane vode, skupaj z vodo in druge snovi, je pomemben sestavni del celično strukturo, ki predstavlja približno 4,5 %; brezplačno vodo v obliki prosta, topilo, dobre celice, lahko tudi neposredno sodelujejo v biokemičnih reakcij, ampak tudi transport hranilnih snovi in odpadkov. Skratka, vse življenjske dejavnosti različnih organizmov so neločljivo povezani z vodo.

Večina anorganske soli v prisotnosti ionske državo, čeprav je njegova vsebina je zelo majhen, vendar obstaja veliko pomembno vlogo: nekatere anorganske soli so nekatere pomembne komponente znotrajceličnih spojin, kot Fe je glavna sestavina hemoglobina, Mg je a nujna sestavina molekul klorofila; mnogo anorganskih soli ionov za vzdrževanje celice in organizmi imajo pomembno vlogo v življenju dejavnosti, prikažejo kot vsebnost kalcija v krvi prenizka krči; anorganske soli za vzdrževanje celice kislino in alkalno ravnovesje je tudi pomembno za


Par:Uporaba nanodelcev srebra Naslednji:Srebrno nanodelcev citotoksičnih mehanizem