Anorganske spojine vlogo

- Sep 29, 2017-

Anorganske spojine spojine nima nič opraviti s telesom (nekaj za telo spojine ter anorganskih spojin, kot so voda), in organske spojine, navadno se nanaša na ne vsebujejo ogljikovih spojin, vključno z ogljikovega oksida, karbonat, karbonat, cianid, itd, v nadaljevanju anorganske snovi.

Velika večina anorganskih materialov se lahko razvrstijo v štiri kategorije: oksida, kisline, alkalije in sol. Anorganske snovi v organizmu so predvsem vode in nekaj anorganski ioni, na primer Na +, K +, Ca2 +, Mg2 +, Cl-, SO42-, itd. Skoraj vsebuje vse elemente v naravi obstajajo v človeškem telesu tkiva, ki poleg ogljika, vodika, kisika in dušika obstaja predvsem v obliki organskih spojin, ostali so v nadaljevanju anorganskih mineralov (ali pepel). Torej, mineralna predvsem sestavljena: vode in anorganske soli, vode, se lahko razvrstijo kot: veže vodo in brezplačno vodo in vezane vode je pomembne komponente celične strukture, prosta voda je dobro topilo, prevoz materiala, sodelujejo v kemijskih reakcijah. In spojine, anorganske soli, lahko razdelimo na: ioni celic za vzdrževanje normalno življenje dejavnosti, spojina je pomemben sestavni del znotrajceličnih spojina oksid je sestavljen iz dveh elementov, eden od elementov je spojina kisika. Snovi, ki lahko reagirajo s kisikom, se imenuje v oksid. Glede na kemične lastnosti, oksid lahko razdelimo na kislih oksida in alkalnega. Kisline oksid: oksid, ki deluje kot kisline ali soli z vodo. Na primer, žveplov trioksid, fosforjevega oksida, ogljikovega dioksida, itd, ki so večinoma kisle oksidov.

Alkalne okside: oksidov, ki lahko reagirajo s kislinami, v obliki soli in vode, in proizvode, lahko imate samo sol in vodo, in druge snovi se lahko proizvaja. Osnovne oksidov vključujejo aktivno kovinski oksid in drugih kovin z nizko - cena okside CaO, BaO in CrO, MnO.

Anorganske kisline

Skupina spojin, ki lahko ionizira in proizvajajo H v vodni raztopini. Ionizacija v klorovodikova kislina, žveplova kislina, dušikova kislina, v vodni raztopini, anion (radikalne kislina) je različna, vendar kationov (H) je enako, tako da ima običajna v naravi, kot so kisline; To lahko raztopi veliko kovine; Lahko modro test lakmusov papir Rudeti in tako naprej. Ozka opredelitev: ionizirane kationov v vodnih raztopinah so vse spojine vodikovih ionov (npr. žveplova kislina). Večina teh snovi so topne v vodi, in nekaj, kot so silicijeva kislina, je težko topen v vodi. Vodno raztopino kisline je na splošno prevodno, in nekatere kisline obstajajo v obliki molekul v vodi in ne izvajajo električne energije. Delno kisline je ločitvijo v pozitivnih in negativnih ionov v vodi, ki lahko ravnanje z električno energijo.

Več opredeljene v širšem pomenu: reakcija lahko zagotovi protonov s kislinami, ki definirajo kisline kot prejemnike elektronskih parov, in razpon je širši. Kisline nevtralizirajo osnove, vode in soli.

alkalno

Snov, ki ima okus grenak in spremenite barvo posebnega kazalnika (kot so modra preobrat na lakmusov papir, izdelava fenolftaleina rdeče, itd) in PH vrednost je višja od 7. Vseh ionov ioniziran v vodnih raztopinah so ioni hidroksid, ki reagira s kislinami v obliki soli in vode. Tipičen alkaloidov kot so Amina (vključno z amoniaka), kavstična soda (natrijev hidroksid) in hidrirani apna (kalcijevega hidroksida). Bolj splošen koncept osnove je material, ki zagotavlja elektrona, ali snov, ki sprejme protona

sol

Proizvod nevtralizacije kisline in baze je sestavljena iz kovinskih ionov (vključno z amonijevih ionov) in kisline-koren ionov. Obstajajo tri vrste soli v kemiji: sol je sol: en kovinski ioni (vključno z amonijevih ionov) in ioni kovin. Sol kisline: sestavljen iz kovinskih ionov (vključno z amonijevih ionov), vodikovih ionov in nekovinskih ionov; Osnovni soli: sestavljen iz kovinskih ionov (vključno z amonijevih ionov), anioni hidroksida in nekovinskih ionov. Sol je pomemben vir kemične industrije, ki se lahko izvede v klorov plin, natrijev kovinski natrija, soda ash, težka alkalije (natrijev bikarbonat, pecilni soda), kavstična soda (kavstična natrijevega hidroksida) in klorovodikove kisline.


Par:Srebrovega nitrata premisleki Naslednji:Anorganska spojina uporabiti zelo široko