Anorganske spojine lastnosti in uporabe

- Sep 01, 2017-

Velika večina anorganskih snovi se lahko razvrstijo v oksidov, kisline, baze in soli. Organizmov v na anorganske snovi predvsem vode in nekaj anorganski ioni, na primer Na +, K +, Ca2 +, Mg2 +, Cl-, SO42-, in tako naprej. Človeško telo vsebuje skoraj vse vrste elementov v naravi, v kateri ogljik, vodik, kisik in dušik, so predvsem v obliki organskih spojin, ostali so skupaj imenovani do anorganskih (mineralnih ali pepel). Zato anorgansko snov v glavnem sestavljajo: vode in anorganske soli, ki se lahko uvrsti v vodo: v kombinaciji z vodo in brez vode, skupaj z voda je pomemben sestavni del celične strukture, prosta voda je dobro topilo, prevoza snovi, vključeni v kemijskih reakcijah. Anorganske soli lahko razdelimo na: ionov in spojine, so ioni za vzdrževanje normalne celice življenje dejavnosti, spojina je pomemben sestavni del znotrajceličnih spojine.

Oksida

Sestavljena iz dveh elementov, od katerih je kisik element spojine. Snov, ki reagira s kisikom, se imenuje v oksid. Glede na različne kemične lastnosti oksidov delimo v dve vrsti oksidov kisle in alkalne okside. Kislih oksid: oksid, ki deluje kot soli z vodo ali kot osnovo. Kot so žveplov trioksid, fosforjev pentoksid, ogljikovega dioksida in podobno, in večina nekovinskih oksidov so kisle oksidov.

Alkalnega: lahko reagira s kislino, za proizvodnjo soli in vode oksidi, in izdelek lahko le soli in vode, ne more imeti druge snovi. Alkalne okside vključujejo nizko-valentno oksidov aktivno kovinskih oksidov in drugih kovin, kot so CaO, BaO in CrO, MnO.

Anorganske kisline

Razred spojin, ki lahko ionizira H v vodnih raztopinah. Klorovodikova kislina, žveplova kislina, dušikova kislina ionizacijo v vodni raztopini nastali anion (kisline), čeprav je drugačen, vendar zaradi kationov (H) je isto, tako da imajo skupno mesto v naravi, na primer s kislo; Veliko kovin; lahko moder lakmusov papir rdeče in tako naprej. V ožjem pomenu, kationskih ionov v vodni raztopini so vse spojine vodikovih ionov (npr. žveplova kislina). Večina teh snovi so topne v vodi, majhen del, kot so: silicijeva kislina, netopne v vodi. Vodna raztopina kisline je na splošno prevodno, del kisline v obliki molekul v vodi, non-prevodno; del kisline disociacije v vodi kot pozitivne in negativne ione, lahko prevodno.

Lastnosti: bele ali sive kepe ali zrnc. Občutljiv za vlago. Enostavno absorbirajo ogljikov dioksid in vlago iz zraka. Topen v vodi kalcijev hidroksid in proizvajajo veliko toplote, ki so topni v kislinah, rešitev glicerola in saharoze, skoraj netopen v etanolu. Relativne gostote 3,32 ~ 3,35. Tališče 2572 ° C. Boiling point 2850 ℃. indeks refrakcije 1.838. Jedka.

Uporabe: 1. lahko uporabijo kot polnila, kot so: epoksi lepilo polnilo; 2. uporablja kot analitično reagenti, plinsko analizo kot absorbenta ogljikovega dioksida, spektralno analizo reagenti, reagenti visoke čistosti za proizvodnjo polprevodniških podaljšanja, širjenje procesa, laboratorij sušenje amoniaka in alkohola off l in tako naprej vode. 3. uporabljajo kot surovine, lahko proizvajajo kalcijev karbid, soda ash, beljenje prahu, uporablja tudi za usnje, čiščenje odpadnih voda, kalcijevega hidroksida in različnih kalcijeve spojine; 4. ali se lahko uporabijo kot gradbeni material, metalurške tok, cement hitro-6, lahko uporabijo tudi za ognjevzdržni materiali, sušilno sredstvo; 7. lahko oblikovana kmetijskih strojev in lepilo in podvodni epoksi (2) se lahko uporablja kot rastlinsko olje decolorizer, drog prevoznik, tal in gnojilo kalcija; Lepilo, in tudi uporablja kot pred reakcijo z reaktanti 2402 smolo; 8. za kislih odpadnih in kondicioniranje blata; 9. ali lahko uporablja tudi kot kotel onemogočiti zaščitno sredstvo, uporaba apno vlage absorpcijske sposobnosti, tako da kotel vodne pare 10, lahko reagirajo z vodo za pripravo kalcijev hidroksid, enačba reakcije: CaO + H2O = Ca (OH), reakcija površine th e sistem je lahko suho, za preprečevanje rjavenja, primerna za nizkotlačne, srednjetlačne, majhne zmogljivosti boben dologoročno varovanje kotla; 2, pripadajo reakcija.


Par:Srebrna nanopartikova interakcija Naslednji:Anorganska spojina višja moč