Anorganska spojina uporabiti zelo široko

- Sep 27, 2017-

Fluor je svetlo rumeno zelene barve, z močno jedkih in dražilnih plinov in amoniaka, kovine in drugih nasilnih reakcij. Narave pogosto v prisotnosti anorganske ali organske spojine, fluorid, predvsem iz cryolite, fluorit, apatit.

Fluor in njegove spojine se pogosto uporabljajo v industrijskih industriji. Se uporabljajo v kemični industriji za proizvodnjo farmacevtskih izdelkov, pesticidi, anorganskih spojin hladilna sredstva, organska reakcija katalizatorji, sredstva za zaščito lesa, fluoroplastics in fluororubins, itd v luči industriji za proizvodnjo stekla, emajli in glazure materialov, gradbenih materialov, jedkanje stekla; Anorganske spojine metalurški industriji za ekstrakcijo barvnih kovin, železa in jekla taljenja, proizvodnjo posebno varjenje, elektrode zunanji; obrambni industriji za proizvodnjo raketni sistem goriva v visoko energetsko.

Akutna zastrupitev: proizvodnjo visoko koncentracijo fluorida Inhalacija plinov ali hlapov, takoj povzroči oči, nos in simptomi draženje dihal, kašelj, žrela gorenja, anorganskih spojin tiščanje v prsih in tako naprej. Hudih primerih nezdravljeni kemični pljučnica, pljučni edem ali refleksno zadušitev. Kožo ali sluznico izpostavljenost fluorovodikova kislina povzroča opekline.

Kronične učinke: dolgotrajna izpostavljenost fluoru lahko povzroči industrijske fluorida bolezni, zgodnje pas, noge, hrbtenice in bolečine v kolenu, vrtoglavica, tinitus, zgornji napenjanje in druge simptome, sledi hrbtenici, bolečine v sklepih, hudih primerih kosti in skupno dejavnost, ki je omejeno, skeletne okvare. Pogosto v stik z nizko koncentracijo fluorida, se lahko pojavijo kronični rinitis, faringitis, bronhitis in zob, jedkanje, fluorovodikova kislina, lahko povzroči opekline kože.

1. fluorid akutna zastrupitev vdihavanje zastrupitve, anorganskih spojin takoj odstraniti iz scene onesnaževanja zraka, kisika, počitka in toplo, imejte odprte dihalne poti, in aktivno prepreči edem grla in je prišlo do pljučnega edema. Ustni zastrupitve, pravočasno bruhanje, želodca in nato ustno mleko, sojino mleko za zaščito želodčne sluznice. Lahko se zgodaj, ustrezno, kratkoročni uporabi nadledvične glukokortikoidi, za ohranitev ravnotežja vode in elektrolitov, za preprečevanje sekundarne okužbe. Pravočasno, se ponavlja, anorganske spojine dovolj kalcija, je bistveno, na voljo 10 % kalcijev glukonat raztopina 10ml ~ 20ml intravensko injekcijo, 2-krat na dan ~ 3-krat, medtem ko je primerno magnezij dopolnilo.

2. industrijska fluorida bolezni lahko primerno okrepiti prehrane, vitaminskih dodatkov, in simptomatsko zdravljenje.

3. fluorovodikova kislina opekline takoj po opekline z veliko vodo ali fiziološko raztopino namakanja, navadno ne manj kot 30min. Lahko uporablja 10 % kalcijev glukonat rešitev ali raztopine kalcijevega klorida lokalnih namakanje mokro stiskanje, injiciranje. Hude bolečine, se lahko delno zaprt s prokain. Pojavijo mehurji, anorganskih spojin nekroze, itd, da kirurško zdravljenje pravočasno. Opekline oči morajo biti pravočasne s soljo ali mobilne vodo sperite več kot 15min, 0,5 % do 1 % kokaina oči kapljice za lajšanje bolečine in nato uporabite antibiotične kapljice za oko, kapljice za oko deksametazon izmenično kapljice za oči. Dopolnitev kalcija v razmerah, kalcija, običajno z 10 % kalcijev glukonat raztopine intravensko injekcijo. Lahka bolniki lahko ustno prednizona 10mg, anorganskih spojin, trikrat na dan, enkrat vsak 3d ~ 5d; teža, dnevni intravensko infuzijo deksametazon 10mg ~ 20mg, enkrat vsak 3d ~ 5d.

Krepitev prezračevanje, anorganskih spojin za zagotovitev, da koncentracija fluorida v skladu z nacionalnim standardom. Krepitev izobra evanje o varnosti, strogo osebna zaščita. Predhodno delo pregled, v obdobju 1 leto fizični pregled 1, da bi se izognili kontraindikacije.


Par:Anorganske spojine vlogo Naslednji:Funkcije izdelka srebrnih Nano Material