Obtežen sintranje visoko prevodne srebrno črnilo za prilagodljivo elektronika

- Jan 16, 2017-

Ekipa reserchers poročilo naivno sintezo postopek za razvoj trajne, brez delcev in nizko temperaturo sintranje srebrno ekološko predhodnik (SOP) črnila z uporabo nizko vrelišče blage organskimi sredstvi ligandi.
Example of a flexible-circuit film. Source: Patrick Mansell/PennStateSintetiziranih črnila so bili natisnjeni na spremenljive podlage, kot so steklo, PET in PI spin-coating in šoba-jet tisk metodami.

Odličen oprijem in visoko prevodnost

Kot tiskana filmi so bili sintranih pri nizkih temperaturah (andlt, 90 ° C), za doseganje gladke srebrno filmov, imajo odličen oprijem in visoko prevodnost. SOP spin obložene film na steklo, žarjena na 60 ° C in šoba-jet tiskanih film na PET sintranih pri 75 ° C, prinesla visoko prevodnost 1,07 × 106 S/m in 2.74 × 106 S/m, oziroma, ki so le ena naloga od velikosti nižje od množičnega srebro (~ 107 S/m). Srebrno filmov v zvezi s svetloba - oddajnik dioda (LEDs) je pokazala tudi odličen oprijem moč skozi upogibanje in rotacija test.

Par:Digitalni tisk-pripravljen prevodno črnilo cilje polnem obsegu proizvodnje Naslednji:Kako prevodna črnila izpolnjujejo zahteve potrošnikov