Raziskovalci MIT razvoj procesa tiskanja za elektronske oznake

- Jan 20, 2017 -

Predstavljajte si, da lahko preberete v realnem času elektronskih podatkov na etiketi. Na primer, vaš barista lahko natisnete oznake, tako da bi vedeli, točno kako vroč vaš kave je po nekem času. Elektronske oznake lahko izkaže kot koristna za veliko število aplikacij. Te tehnologije bi tudi lahko tiskanje elektronski površin za široko paleto funkcij mogoče.

Raziskovalci na Massachusetts Institute of Technology razvili tiskarsko za tranzistorjev, ki lahko elektronske oznake in podobna površinah poceni realnost.

"Obstaja velika potreba po tiskanju elektronskih naprav, ki so zelo poceni, ampak preprosto izračunov in interaktivne funkcije," pravi A. John Hart, izredni profesor Mitsui poklicni razvoj sodobne tehnologije in inženiringa na MIT.

"Naš novi proces tiskanja je spodbujevalne tehnologije za visoko zmogljivih, popolnoma tiskanih elektronika, tranzistorji, optično funkcionalne površine in povsod senzorjev."

Tiskanje elektronika ni nov koncept. Brizgalne in gume vtiskovanje tehnike so bili uporabljeni z zelo nizke rezultate. Po mnenju raziskovalcev dokumentu, objavljenem nedavno v revijiNapredek znanosti, take tehnike so težko nadzor na majhen tehtnice in ustvarijo vzorce zvonjenja kave v kateri razlitja črnilo prek meja. Neenakomerno odtisi lahko privede tudi do nepopolne vezja.

Tehnika, ki je zarisano vNapredek znanostivključuje oblikovanje nanoporous znamke-tip žig, ki je spongier kot gume in o velikosti mezinec nohtom. Teh znamk imajo vzorci, ki so manjši od človeškega lasu.

Poroznost teh znamk omogoča rešitev nanodelci, neke vrste črnila, enakomerno tok skozi žig in na želeni površini. To omogoča višjo resolucijo kot žig tiskanje.

Ogljikove nanocevke, ki se uporabljajo za žig. To so močni, mikroskopsko listov Ogljikovimi atomi razporejeni v jeklenkah.

"To je nekoliko serendipitous, da rešitev za tiskanje z visoko ločljivostjo elektronike dopolnjuje naše ozadja pri oblikovanju ogljikove nanocevke za več let," pravi Hart.

"Gozdovi ogljikove nanocevke lahko prenese črnilo na površino kot veliko število drobnih pero korantih se uporabljajo peresa."

Žigov se uporabljajo raziskovalci razvili tehnike za rast ogljikove nanocevke silicija površine v različnih vzorcev, vključno z satju in cvet oblike. Te nanocevke so prevlečene s tanko polimernega črnilo bi prodreti nanocevk struktur in da je nanocevke bi psihiater po črnilo je ožigosan. Nato jih zalijemo žig z majhno količino elektronskega črnila, ki sestavljajo nanodelci kot srebra, cinkovega oksida ali polprevodniških kvantnih pik.

Pomemben del za tiskanje teh vzorcev, natančno, z visoko ločljivostjo je v višini tlaka, ki se uporabljajo za žig črnilo. To natančno tlaka je bila določena model napovedati količino sile treba žig celo plast èrnilo na podlago. Tiskanje stroj motorizirano valja, ki je bila zgrajena za proces. Raziskovalci določi vsak žig na platformo, ki je pritrjena na vzmet, in se to uporablja za nadzor sile uporabljajo pritisniti žig proti substrata.

"To bo stalen proces industrijske, kjer želite imeti žig, in valj, na katerih bi si na podlago, ki jo želite tiskati, kot spool plastične folije ali specializiranih papir za elektroniko," pravi Hart. "Smo ugotovili, omejen z motor smo uporabili v tiskarski sistem, lahko tiskamo na 200 milimetrov na sekundo, neprekinjeno, ki je že konkurenčno stopnje industrijske tehnologije tiskanja. To, skupaj z a desetkrat izboljšanje ločljivost pri tiskanju, ki smo dokazali, da je spodbujanje."


Par:Novi hibridni črnila dovoli natisnjeno, prilagodljiv elektronika brez sintranja Naslednji:Digitalni tisk-pripravljen prevodno črnilo cilje polnem obsegu proizvodnje