Novi hibridni črnila dovoli natisnjeno, prilagodljiv elektronika brez sintranja

- Jan 20, 2017 -

Elektronskih vezij naravnost iz peresa.
Kreditov: Image courtesy of INM - Leibniz-Institut für Neue Materialien gGmbH

Raziskave znanstveniki na INM so kombinirane prednosti organskih in anorganskih elektronskih materialov v novo vrsto hibridne črnila. To omogoča elektronskih vezij, ki se uporabljajo za papir neposredno iz peresa, na primer.

Elektronika v prihodnosti bo natisnjena. Prilagodljiv vezja lahko proizvaja poceni na folije ali papirja uporablja tiskarske postopke in dovoli futurističen modelov z ukrivljeno diode ali vhodnih elementov. To zahteva printable elektronskih materialov, ki lahko natisnete in obdržijo visoko prevodnost med uporabo kljub njihove ukrivljene površine. Nekateri preizkušen in preizkušeni materiali so ekološki, prevodni polimeri in nanodelci prevodno oksidov (TCOs). Raziskave znanstveniki na INM--Leibniz-inštitut za nove materiale so zdaj Združene prednosti organskih in anorganskih elektronskih materialov v novo vrsto hibridne črnila. To omogoča elektronskih vezij, ki se uporabljajo za papir neposredno iz peresa, na primer.

Razvijalci bo dokazovanje njihove rezultate in možnosti, ki jih ponujajo na stati B46 v dvorani 2 Ta letain #39; s Hanover sejma kot del vodilnih trgovine kažejo andamp raziskave; Tehnologije, ki poteka od 25 do 29. aprila.

Ustvariti svoje hibridni črnila, raziskave znanstveniki prevlečeni nanodelci, ki so narejeni iz kovine z ekološko, prevodni polimeri in jih odloži v mešanice vode in alkohola. Te suspenzije se lahko nanese neposredno na papirja ali folije s peresom in se sušijo brez kakršnega koli nadaljnjega postopka v obliki električnih vezij.

andquot; Električno prevodni polimeri, ki se uporabljajo v OLED, na primer, ki lahko izdela tudi na prilagodljiv podlage, andquot; pojasnjuje Tobias Kraus, vodja raziskovalne skupine oblikovanje strukture na INM. andquot; Kombinacija kovine in nano-delcev, ki smo uvesti tukaj združuje mehanska prilagodljivost z robustnosti kovine in poveča električno conductivity.andquot;

Razvijalci združujejo organski polimeri z nanodelci zlata ali srebra. Organske spojine so tri funkcije: andquot; na eni strani, spojine služijo kot ligandi, zagotavljanje, da so nanodelci ostanejo suspendirani v tekoče mešanice; vse aglomeracije delcev bi negativno vpliva na proces tiskanja. Hkrati, organskih ligandov zagotovi, da se nanodelci ima dober dogovor pri sušenju. Konec koncev, organske spojine delujejo kot ´hinges´: če material je ukrivljen, da ohranijo električno prevodnost. V plasti kovinskih delcev brez polimer plaščem električno prevodnost bi hitro bil izgubljen material upogibanjem, andquot; materialne znanstvenik Kraus nadaljuje. Zaradi kombinacije obeh materialov upogibanjem, električno prevodnost je večja vse v vse plasti, ki je zgolj iz prevodnih polimerov ali plast iz zgolj kovinski nanodelci.

andquot; Kovinski nanodelci z ligandi so že natisnjeni obliki elektronike danes, andquot; pojasnjuje fizično kemik Kraus, dodal, da lupine je večinoma treba odstraniti sintranje proces, ker, medtem ko na eni strani nadzorujejo dogovor z nanodelci, na drugi strani, niso prevodni. Dodal je, da je to material prevoznika, ki so občutljive na temperaturo, kot so papir ali polimer filmov, ker to bi poškodovana med postopkom sintranje je težko. Kraus povzema rezultate svoje raziskave, rek, andquot, naše novo hibridno črnila so elektroprevodni, takoj, ko so so dehidrirani, prav tako pa so zlasti mehansko prilagodljiv in ne zahtevajo sintering.andquot;


Par:Prevodna črnila v 2017: Naslednji velik stvari Naslednji:Raziskovalci MIT razvoj procesa tiskanja za elektronske oznake