Znanstveniki ustvariti drobne Laser z nanodelci Silver

- Jan 06, 2017 -

Znanstveniki na Finskem so utrli pot a nov zarod od nano femtosekundni laserji. Raziskovalci na Univerzi Aalto ustvarili laser, ki deluje na minuskula lestvice, svetlobo lahko Odklonijo nazaj in nekaj sto krat.

Frakcije laser ustvarja vidno svetlobnimi valovi, temno rešetke načine, prvi.

Večina laserji so odvisni od ogledala za ustvarjanje signal povratnih informacij, ki so potrebne za lasersko svetlobo. Nano laser uporablja sevalne spenjanje med nanodelci silver, namesto tega. Laser, ki ustvarjajo nanodelci so urejene v rednih matriki, vsak delec--merjenje samo 100 nanometrov čez--dejanja kot majhen antene.

Vhodne energije, potrebne za sprožitev lasersko svetlobo opravlja fluorescenčne organskih molekul. Ker je lasersko svetlobo valovne dolžine in razmika med nanodelci tekmo, matrike, ki izžareva v sozvočju.

Drobne laserji lahko izredno koristno v znanosti, vendar so lahko tudi zelo težko delati. V tem primeru lahko lasersko svetlobo ustvaril na tak majhen tehtnice preveč kratkotrajna koristna.

Raziskovalci opremljena s ščitniki težave z uporabo tako imenovanih andquot, temno modes.andquot;

andquot; Temno način lahko intuitivno razumeti z upoštevanjem rednih antene: eno anteno, ko poganja tok, izžareva močno, ker dve anteni--če poganja nasprotnega toka in postavljen zelo blizu drug drugega - oddaja zelo malo, andquot; raziskovalec Paivi Tormje dejal na sporočilo za javnost. andquot; Temno način v matriki nanodelcev povzroča podobne nasprotno fazo tokovi v vsako nanodelcev, zdaj pa z vidno svetlobo frequencies.andquot;

Raziskovalci tudi ugotovila, edinstven način pustiti svetlobe pobeg meja drobne matrike.

andquot; Z uporabo majhnost matrike smo ugotovili zasilnega izhoda za svetlobo, andquot; razloženo doktorski študent Heikki Rekola. andquot; Smeri robov matrike, z nanodelci začeli obnašati bolj kot redni anten, ki oddaja za zunanji world.andquot;

Raziskovalci podrobno svoj nov laserv reviji narava komunikacije.


Par:NANOWIRE "ČRNILO" OMOGOČI PAPIRNI PRINTABLE ELEKTRONIKA Naslednji:ETEB sodelujejo v SHOW TPCA 2016