Pregled nitaste glive za protimikrobno Silver nanodelci sintezo

- Feb 13, 2017 -

Sedanje delo je cilj pregleda serija 20 glivične sevi, izolirani iz sladkornega trsa nasada tal, poiščejo tiste, ki so sposobni biosintezi silver nanodelci. Teh nanodelci so znano, da imajo velik in učinkovite uporabe v Klinične mikrobiologije.


Štirje sevi ugotovilo, da lahko biosintezi silver nanodelci. Biosynthesised nanodelci so značilna UV-vis spektroskopija, scanning elektronsko mikroskopijo ter EDX, XRD.


Bilo ugotovljeno, da so povprečne velikosti 30-100nm, redno okrogle oblike, in potencialnih protimikrobno aktivnost proti Escherichia coli, Staphylococcus aureus in Pseudomonas aeruginosa. Protimikrobne dejavnosti je bilo neposredno povezan z nanodelci koncentracije.


Mycogenic sintezo nanodelcev je zelena biogenih proces, ki je bolje, da drugih alternativ. Ker glive so velike proizvajalce zunajceličnih encimov ta proces omogoča sorazmernem lažje opravilo z visoko pomembnostjo za klinično mikrobiologijo na boj proti odpornost mikrobov, kot tudi za druge industrijske aplikacije.

Par:Znanstveniki na W.Va. šol prisotni ugotovitve iz gospodarskega, vpliv raziskovalnih projektov Skupnosti Naslednji:IDTechEx raziskave novo poročilo o tiskanih, organske, prilagodljiv elektronika