Srebrno nanodelcev citotoksičnih mehanizem

- Oct 13, 2017-

"Nano srebro" je okrajšava za "silver nanodelci," ali "silver nanodelci," ali "silver nanodelci," ali "silver nanodelci" ali "silver nanodelci". Velika srebrna površine materiala je bakteriostatične lastnosti že znano, svoj mehanični materializem je srebro atomov je lahko prisoten na površini materialnega okolja, počasi, oksidacije in kisik v izpust ionska free silver (Ag +), srebrni ioni skozi skupaj z bakterijske stene žvepla, blokiranje bakterije dihalne verige, sčasoma ubiti bakterije oprijem v površino materiala. Za veliko srebrno materiali, proces oksidacije je zelo počasen in znesek in stopnjo javnost srebrnih ionov, so zelo nizke.

"Nano srebro" je okrajšava za "silver nanodelci," ali "silver nanodelci," ali "silver nanodelci," ali "silver nanodelci" ali "silver nanodelci". Velika srebrna površine materiala je bakteriostatične lastnosti že znano, svoj mehanični materializem je srebro atomov je lahko prisoten na površini materialnega okolja, počasi, oksidacije in kisik v izpust prost silver ion (Ag), srebrni ioni skozi skupaj z bakterijske stene žvepla, blokiranje bakterije dihalne verige, sčasoma ubiti bakterije oprijem v površino materiala. Za veliko srebrno materiali, proces oksidacije je zelo počasen in znesek in stopnjo javnost srebrnih ionov, so zelo nizke.

Kot veliko srebrno materiali, površine nanosilver tudi oksidira v javnost brezplačno srebrno ionov. Vendar, ker nanodelci majhnost učinek in površinski učinek, s padcem velikosti delcev, površine nanodelci silver atomsko število namesto za oster povečanje deleža notranje atomarnost, privede do srebro ion izpust stopnja poveča bistveno; Ob istem času, zaradi njegove velike delcev površinske javnost srebrnih ionov in velikosti delcev manjša od virusov, srebrni ioni na površini silver nanodelci lahko zaradi svoje vzrok neposredne poškodbe celične membrane in v različnih celic , povzroči apoptozo ali nekroze. Zaradi zgoraj navedenih lastnosti, sterilizacija učinek nanodelci silver je bistveno višja kot, da srebrnih ionov, vendar hkrati, nano srebro v celice in jih ustaviti, povzroči lokalno visoko koncentracijo srebro ion distribucije, povzroči določen toksičnosti celic, tkiv in organov in poškodbe.

Nano srebro citotoksičnih mehanizem vključuje predvsem naslednje vidike: (1) ali sam ali njegovo srebrni ioni na površini silver nanodelci lahko uporabijo membranskih beljakovin celične membrane, vključite signal transdukcija poti, inhibicije za celično proliferacijo. (2) z visoko koncentracijo srebrnih ionov na površino delcev, ki ga povzroča oksidacija celične membrane prepustnost celične membrane sprememb, posledico pretoka kalcijevih ionov in preobremenitve, oksidativni stres vzrok in mitohondrijske membrane spremeniti; (3) razdelitev v citoplazmi nano srebro svinca za delno sprostitev srebrni ioni koncentracije, posledica deluje na mitohondrijske dihalne verige funkcija je oslabljena, posledico ROS, oksidativni stres vzrok in motnja sinteze ATP, povzroči DNA škodo. (4) nanosilver v citoplazmi povzroča celični cikel in povzročijo apoptozo. (5) nanosilver lahko povzroči strukturne spremembe različnih proteinov z adsorptivne beljakovinske molekule, kot so zavira dejavnost kreatin kinaze v celice možganov in mišic. (6) zaradi stalno javnost srebrnih ionov iz nano srebro v citoplazmi, poškodbe DNK, zaradi tega ni mogoče popolnoma popraviti.

Številne študije so potrdili, ne glede na izpostavljenost poti, nanometrov srebro lahko pripelje do občutnega povečanja ravni srebrno elementov v organih in tkivih, ki lahko akumulirajo za mesecev. V jetra in vranica, kopičenje je najbolj, sledi ledvic, kar je povzročilo očitno jetra, toksičnosti za ledvice in imunotoksičnost. Drugič, nanosilver lahko obsegajo več biološke pregrade z krvi možgani, testis krvi, posteljico in črevesne sluznice, povzroča jasno osrednji nevrotoksičnost, toksičnost reproduktivni sistem in genetskih strupenosti.

Zato pred glede uporabe nanometrov srebrno komponente raziskave in razvoj medicinske opreme, morate popolnoma razumeti citotoksičnost silver nanodelci in nujnosti njene vloge za klinično, varnosti in učinkovitosti, celoti ob upoštevanju vpliva na javno zdravje izdelka.


Par:Anorganske spojine opis Naslednji:Silver Nitrat Fizikalne in kemijske lastnosti