Srebrno nanodelcev citotoksičnost mehanizem

- Nov 01, 2017-

Silver nanodelci se nanašajo na delce, iz atomov srebra, in njihova velikost delcev je običajno v razponu od 1 do 100 nm. Antimon lastnosti množičnega srebrno material površine so dobro znani in mehanizem je, da srebro atomov na površini materiala počasi oksidira kisika v okolje za sprostitev free srebrni ioni (Ag +), ki skozi wa LLS bakterije Mercapto vezave, blokira dihalne verige bakterij, in na koncu ubil bakterije, ki je pritrjen na površini materiala. Za srebrno sipkega materiala, proces oksidacije je zelo počasen, število in odstotek srebrnih ionov, ki sprosti, je tudi zelo nizka.

Kot z materialom množično srebrna, srebrno nano površino oksidira v javnost brezplačno srebrno ionov. Vendar, zaradi majhnosti učinek in površinski učinek nanodelci, kot zmanjša velikost delcev, število površinskih atomov srebra nanometrov število atomov se hitro povečuje, posledico znatno povečanje stopnje sprostitev srebrni ioni; ob istem času, zaradi velikega števila delcev, sproščeni na površini srebrni ioni in delcev velikosti je manjši od virusa, silver nano lahko prek njene površine srebro ion par celične membrane zaradi neposredne škode in v različnih celic , povzroča apoptozo ali nekroze. Zaradi zgoraj navedenih lastnosti, je bistveno višja od srebrni ioni baktericidnim učinkom silver nanodelci. Ob istem času, silver nanodelci vnesite celice, pa ostane v njih, posledico lokalnih visoko koncentracijo srebro ion distribucije, povzroča jasno toksičnosti in poškodbe celic, tkiv in organov.

Citotoksično mehanizmov silver nanodelci so predvsem naslednji vidiki

(1) srebrna nanometrov, sama in njene površinske srebrni ioni lahko delujejo na membranskih beljakovin membrano membranski, aktiviranje signala transdukcija poti, inhibicijo celično proliferacijo.

(2) skozi površino delcev visoke koncentracije srebrnih ionov na celične membrane oksidacijo povzročijo spremembe v prepustnosti celične membrane, vodi v dotok kalcija in preobremenitve, povzroča oksidativni stres in spremembe mitohondrijske membrane;

(3) silver nanodelci, ki so razdeljeni v citoplazmi povzroči lokalno visoko koncentracijo srebrnih ionov, ki sprosti vlogo mitohondrije, ki so posledica poškodbe funkcijo dihalne verige, posledico ROS proizvodnje, povzroča oksidativni stres in sintezo ATP motnje, vodijo do poškodb DNA.

(4) citoplazemski silver nanodelci povzroči celičnega ciklusa aretacijo, povzroča apoptozo.

(5) srebrnih nano-adsorpcijo beljakovinske molekule, ki so posledica različnih strukturnih sprememb v beljakovine, kot so inhibicije možganov in mišic celic znotraj kreatin kinaze aktivnosti.

(6) zaradi v citoplazmi srebrnih nano-trajno javnost srebrnih ionov, ki izhajajo iz poškodb DNA, ki jih je povzročil ni mogoče popolnoma popraviti.

Številne študije so potrdili srebro lahko povzroči bistveno povečanje ravni srebra v raznih organih in tkivih, ki se kopičijo več mesecev, ne glede na izpostavljenost poti; Če jetra in vranica se kopičijo najbolj, sledi ledvic povzroča veliko jeter, nefrotoksičnost in imunotoksičnost. Drugo, srebrna nanodelci lahko obsegajo široko paleto biološke pregrade, vključno krvi možgani, testis krvi, posteljico, črevesne sluznice, itd, kar jasno centralnega živčnega sistema, reproduktivnega sistema strupenosti in genetskih strupenosti.

Zato, za plačilo uporabe srebrnih nano-sestavine raziskave in razvoj medicinske opreme, morate popolnoma razumeti srebrnih nano-citotoksičnost in njene vloge za klinično nujnosti, varnosti in učinkovitosti, ob upoštevanju vpliva proizvodov na področju javnega zdravja.


Par:Silver Nitrat Fizikalne in kemijske lastnosti Naslednji:Srebrovega nitrata značilnosti v