Srebrna nanocelica Varnost okolja

- Jun 28, 2017 -

Kovinsko srebro se pogosto uporablja v našem vsakdanjem življenju in v zdravstveni oskrbi. Zaradi prebojnosti nanotehnologije so nano-srebrni delci (v nadaljnjem besedilu AgNP) pridobili več koristi. Srebrovi nanocelici Povečanje uporabe AgNP-jev na različnih področjih neizogibno vodi v povečanje potencialnega tveganja za delce nanodelcev, kar vzbuja skrbi glede okoljske varnosti in zdravja ljudi. V zadnjih letih so raziskovalci Silver Nanoparticle ocenili toksičnost AgNP-jev in si prizadevali raziskati mehanizme njihove celične in molekularne toksičnosti.

Ko nanomateriali vstopijo v biološki sistem, se s pomočjo celic, subcelularnih organelov in makromolekul (kot so proteini, nukleinske kisline srebrovega nanodelca, lipidi, ogljikovi hidrati) določijo vrsto nanodelcev-biomolekulnih vmesnikov. Medsebojni vplivi dinamike, dinamike, Silver Nanoparticle in izmenjave toplote na tem območju vmesnika lahko vplivajo na procese, kot so tvorjenje proteinskih kron, stikov s celicami, ujetje plazemske membrane, prevzem celic in biokataliza, ki vse določajo prisotnost nanomaterialov Biokompatibilnost in biohazard .

Ko AgNPs vstopijo v telo, lahko nekateri ostanejo v prvotnem ciljnem tkivu, vendar se načeloma prevažajo skozi krvni obtok ali limfni sistem, ki se razdeli v sekundarni ciljni organ telesa, povzroča specifičen organ ali sistemski odziv. Pri glodavcih so agnPs, glede na peroralno, intravensko, srebro nanodelce ali intraperitonealno injekcijo, dokazali, da so možgani, jetra, vranica, ledvice, srebro nanodelec in testis pretežno sekundarni ciljni organi po celem telesu. Takšni vzorci porazdelitve organov kažejo, da lahko potencialna toksičnost AgNP povzroči nevrotoksičnost, imunotoksičnost, nefrotoksičnost in reproduktivno toksičnost in vivo.

Citotoksičnost, kot so reaktivne kisikove vrste, poškodbe DNA, spremembe v intracelularnem encimskem delovanju ter pojav apoptoze in nekroze, so bili povezani s toksičnostjo jeter, ki jo povzročajo agNPs in vivo. V bistvu, ko se celice soočajo z neugodnimi razmerami, se bodo v nekaj procesih v stanju dinamičnega ravnovesja začeli vzdrževati preživetje celic, od katerih je ena avtofagija. Avtofagija lahko deluje kot celični obrambni postopek, ki je bistven za preprečevanje toksičnosti agNPs, vendar ne vzdržuje avtofagne aktivnosti, ki jo spremlja zmanjšana energija, kar lahko prispeva k nastanku apoptoze in posledične poškodbe jetrnih funkcij.

Ni očitnih citotoksičnih učinkov na AgNP, ki so vključeni v aktivni transport (tj. Endocitozo) v celice. V nasprotju s tem se internalizacija AgNP-jev, srebrovega nanodelca, ki se pretežno izmenjujejo v lizosomalni interval, s pomočjo endocitoze močno struji. Glede na to, da se endocitoza AgNP-a šteje za zadosten in neinvaziven pogoj za povzročanje citotoksičnosti. Poleg tega AgNP-jevi agoniji nanodelcev lahko uničijo integriteto celične membrane z indukcijo peroksidacije lipidov in tako prodrejo neposredno v celično membrano.

"Avtomatska plimovanje" se uporablja za indikacijo avtofagije po dinamičnem procesu, najprej za nastanek in zorenje avtofagozomov, ki mu sledi fuzija avtofagilozina, Silver Nanoparticle in končno hidrolizirajo vezivne celice vezikularne celice in sproščanje makromolekul Citoplazma. V zvezi s tem je kateri koli od zgornjih korakov v procesu prekinitve kot celična avtofagna plima napačen. Izpostavljenost AgNP je povečala LC3-I do LC3-II na odmerku odvisno, kopičenje proteina p62 pa je bilo odvisno od odmerka. To kaže, da čeprav AgnPs aktivirajo avtofagijo, jih sčasoma pripelje do blokade avtofona. Poleg avtofagne disfunkcije so se RNP in apoptoza povečali tudi po izpostavitvi AgNP.

Vedno več dokazov kaže, da post-translacijske modifikacije, Silver Nanoparticle, zlasti fosforilacija, acetilacija in ubiquitination, določajo aktivnost in / ali agregacijo beljakovin, vključenih v izvajanje avtofagije in natančnega uravnavanja plazemskega plimovanja. Srebrni nanodelec Povečan celični stres lahko povzroči propad post-translacijskega modifikacijskega sistema ali povzroči nespecifično spremembo, ki se ne pojavlja v fizioloških pogojih.

Ubiquitinacija se že dolgo šteje za ključnega pomena za nadzor nad usodo beljakovin, kar je proces označevanja beljakovin, ki jih degradirajo proteazomi. Srebrni nanodelec V zadnjem času je vedno več dokazov, da konjugirane ubiquitin verige določajo selektivnost avtofagije.


Par:Srebrni nitrat zdravljenja Naslednji:Anorganska sestavljena spojina