Varnosti okolja srebrno nanodelcev

- Jul 10, 2017 -

Kovinsko srebro se pogosto uporablja v našem vsakdanjem življenju in v zdravstveno oskrbo. Srebrno nanodelcev zaradi preboj nanotehnologije, nano srebrnimi delci (v nadaljnjem besedilu AgNPs) pridobili več koristi. Vendar, povečanje uporabe AgNPs na različnih področjih neizogibno vodi do povečanja tveganja nano delcev, ki zaskrbljenost glede okoljskih varnost in zdravje ljudi. Srebrni nanodelcev v zadnjih letih, so raziskovalci ocenili toksičnost AgNPs in poskušala raziskati njihove toksičnosti celični in molekularni mehanizmi.

Ko je nanomaterialov vnesite biološki sistem, nanodelcev srebra vrsto nanodelcev biomolecule vmesnikov so naklonila subcellular organele, celice in makromolekul (kot so proteini, nukleinske kisline, lipidi, ogljikovi hidrati). Interakcijo z dinamiko, dinamike, nanodelcev srebra in toplotno izmenjavo na tem področju vmesnik lahko vplivajo na procese, kot so nastanek beljakovin kron, stik celice, plazemske membrane prisada, nanodelcev srebra celico absorpcije in biocatalysis, vse ki določi prisotnost nanomaterialov biokompatibilnost in biološko nevarni.

Ko AgNPs vstopijo v telo, Silver nanodelcev, nekateri lahko ostanejo v prvotni tarčno tkivo, ampak načeloma bodo prepeljane skozi krvni obtok ali limfni sistem, razdeli sekundarni ciljni organ telesa, povzročajo posebnega organa ali Sistemska reakcija. Glodalci, AgNPs, Silver nanodelcev glede oralno, intravensko, ali intraperitonealno injekcijo, so pokazali, da možganih, jeter, vranice, ledvic in testis so pretežno sekundarni ciljnih organov po vsem telesu. Tak vzorec razporeditve organov kažejo, da potencialne toksičnosti AgNPs lahko povzroča nevrotoksičnost, imunotoksičnost, nefrotoksičnost, nanodelcev srebra in strupenost v in vivo.

Citotoksičnost, nanodelcev srebra reaktivnih kisikovih, poškodbe DNA, spremembe v znotrajcelični encimska aktivnost in nastanek apoptozo in nekroze so bile povezane s toksičnosti jetra, zaradi AgNPs v in vivo. V bistvu, ko celice se soočajo neugodnim pogoji, več stabilnega stanja procesov bodo začeli vzdrževati preživetje celic, od katerih je autophagy. Autophagy lahko deluje kot proces za obrambo celic, ki je bistvenega pomena za preprečitev toksičnost AgNPs, vendar ne ohrani autophagic dejavnosti, skupaj z zmanjšano energijo, Silver nanodelcev, ki lahko prispevajo k pojavu apoptozo in poznejše jeter Funkcija škodo.

Ni očitno citotoksičnih vpliva na AgNPs, ki so vključeni v aktivni transport (tj, endocitoza) v celice. Nasprotno, internalizacijo AgNPs, nanodelcev srebra, ki so predvsem izmenjane v intervalu lizosomskih je bistveno strupen, nato sledi endocitoza. Glede na to, da AgNPs endocitoza se šteje za zadostno in neinvaziven pogoj za indukcijo citotoksičnost. Srebrno nanodelcev v tega, AgNPs lahko uničiti celovitost celične membrane s prepričevanjem lipidna peroksidacija in s tem prodrejo neposredno v celične membrane.

Več dokazi kažejo, da post-Translacijske spremembe, nanodelcev srebra še posebej fosforilacijo, Acetilacija histonov in ubiquitination, srebrno nanodelcev določajo dejavnosti in / ali združevanje za beljakovine, vključenih v na izvajanje autophagy in fino autophagous plimomera razvoj. Povečana celična stres lahko povzroči propad post-Translacijske spremembe sistema ali povzroči nespecifične spremembe, ki nastanejo pri fizioloških pogojev.

Ubiquitination je dolgo dojemala kot ključ za nadzor usodo beljakovine, nanodelcev srebra, ki je postopek označevanja beljakovine se razkraja veziklov. Bolj nedavno, obstaja vedno več dokazov, da konjugiranega ubiquitin verige določajo autophagy selektivnosti.


Par:Srebrno nanodelcev ubil kvas Naslednji:Srebrno nanodelcev funkcije