Srebrno nanodelcev okoljske varnosti

- Oct 17, 2017 -

Kovinsko srebro se pogosto uporablja v našem vsakdanjem življenju, kot tudi v različnih zdravljenja, zaradi nanotehnologije prodorov, nanodelcev srebra silver nanodelci (v nadaljevanju AGNPS) so pridobili večje koristi. Vendar rast AGNPS aplikacij na različnih področjih neizogibno vodi v večjo potencialno tveganje nanodelci, povzroča skrb za okolje varnost in zdravje ljudi. V zadnjih letih, nanodelcev srebra raziskovalci ocenijo toksičnost AGNPS in poskušala raziskati njihove toksičnosti celični in molekularni mehanizmi.

Vpišite nano-materialov je biološki sistem, z celice in organele makromolekul (kot so beljakovine, nukleinske kisline, lipidi, ogljikovi hidrati) vzpostaviti vrsto nanodelci biomolekule vmesnik. Dinamično fizikalno-kemijske interakcije, kinetika, nanodelcev srebra in toplote prenos na tem področju međupovršinskih vpliva na nekatere procese, kot so nastanek beljakovin kron, celice stik, membranski enkapsuliran delcev, celice absorpcije in biocatalysis, vse to pa določitev biokompatibilnost in biološkim nanomaterialov.

Agnps enkrat v človeškem telesu, nekateri lahko ostanejo v prvotni tarčno tkivo, ampak načeloma se prevažajo skozi krvni obtok ali limfni sistem, razdeli telesa sekundarni ciljni organi, povzroča posebne organe ali sisteme odzvati. Glodalci, možgani, jetra, vranica, ledvice nanodelcev srebra in testis so glavni sekundarni ciljni organi celega telesa, ne glede na to, ali peroralno, intravensko ali intraperitonealno injekcije, ki se Agnps. Ta vzorec distribucijo organov kažejo, da lahko povzroči potencialne toksičnosti AGNPS, nevrotoksičnost, toksičnost imunski, nefrotoksičnost in strupenost za razmnoževanje v in vivo.

Citotoksično reakcije, kot so reaktivnih kisikovih, poškodbe DNA, spremembe Znotrajcelične encimske aktivnosti, in apoptozo in nekroze, so bile povezane s toksičnosti jetra, ki so posledica Agnps v in vivo. V bistvu, ko celice se soočajo neugodnim pogoji, več stabilnega stanja procesov bodo začeli vzdrževati preživetje celic, od katerih je autophagy. Autophagy se lahko uporabijo kot proces kritične celico obrambo proti AGNPS strupenosti, vendar ohrani autophagy dejavnost, z zmanjšano energijo, nanodelcev srebra in lahko spodbujajo apoptozo in nadaljnje poškodbe jeter.

Autophagy je bila opredeljena kot autophagy-activated ali autophagy je prekinjena, rezultati so pokazali, da promet in/ali lizosomskih funkcionalne okvare autophagy je bila priznana kot potencial, ki je gonilna sila za apoptozo in autophagy, in so bili tudi znan kot tip II programirana celična smrt. V in vitro nedavne študije so pokazale, da Agnps tako pa zavira nadaljnje autophagy (morda posledica lizosomskih disfunkcijo), srebro nanodelcev, ki lahko ovirajo normalne celične fiziologije. Poleg tega, nabiranje p62, na površini, P62 se zdi, da prispeva k ohranjanju normalne celične fiziologije.


Par:Srebrovega nitrata oksidacijske Naslednji:Uporaba nanodelcev srebra