Interakciji srebrne nanodelcev

- Nov 03, 2017 -

Kovinsko srebro se pogosto uporablja v našem vsakdanjem življenju in različne zdravljenja. Zaradi preboj nanotehnologije, silver nanodelci (v nadaljnjem besedilu AgNPs) pridobili več koristi. Vendar, rast uporabe AgNPs na različnih področjih neizogibno vodi do povečanja potencialnih tveganj nano delcev, povzroča zaskrbljenost glede okoljskih varnost in zdravje ljudi. V zadnjih letih, nanodelcev srebra raziskovalci so ocenili strupene manifestacije AgNPs v prizadevanju, da razišče svoje celične in molekularne mehanizme toksikoloških.

Po vstopu biološki sistem, nanomaterialov določiti vrsto nanodelcev biomolecule vmesniki s celic, subcellular organele in makromolekule, kot so proteinov, nukleinskih kislin, ogljikovih hidratov in maščob. Dinamično fizikalno-kemijske interakcije, kinetika nanodelcev srebra in izmenjave toplote na ta vmesnik regiji vplivajo na procese, kot beljakovin množice, stik celice, plazemske membrane prisada, celice absorpcije in biocatalysis, ki določi v potencial biokompatibilnost nanomaterialov in bioloških škodljivosti.

Enkrat v telesu, AgNPs, lahko ostanejo v tarčno tkivo, ampak načeloma bodo prevažajo skozi krvni obtok ali limfni sistem in razdeli telesa sekundarni ciljni organi, povzroča posebnega organa ali sistemske reakcije. Pri glodalcih, ne glede na ustni, nanodelcev srebra intravensko ali intraperitonealno injekcijo AgNPs, je bilo dokazano, da možganih, jeter, vranice, ledvic in testis so glavnih ciljnih sekundarnih organov pod sistemsko diseminacijo. Ta vzorec distribucijo organov kažejo, da potencialne toksičnosti AgNPs povzroča nevrotoksičnost, imunotoksičnost, nefrotoksičnost in strupenost za razmnoževanje v telesu.

Citotoksično reakcije, nanodelcev srebra kot reaktivnih kisikovih, poškodbe DNA, spremembe Znotrajcelične encimske aktivnosti, in apoptozo in nekroze, so bili povezani z v in vivo inducirane hepatotoksičnost AgNPs. V bistvu, ko celice v neugodnem stanju, nanodelcev srebra več homeostatic procesov začeli vzdrževati preživetje celic, od katerih je autophagy. Autophagy lahko služijo kot proces za obrambo celic, ki je ključnega pomena za preprečevanje toksičnost AgNPs vendar ne ohrani autophagic dejavnost. S padcem energije, nanodelcev srebra lahko spodbujajo apoptozo in nadaljnje škode jetrne funkcije.

Obstaja vedno več dokazov, da bi post-Translacijske spremembe, zlasti fosforilacijo, Acetilacija histonov in ubiquitination, določajo dejavnosti in / ali združevanje za beljakovine, vključenih v izvajanje autophagy in finega nastanek autophagy. Srebrno nanodelcev povečanja celičnih stres lahko povzroči razčlenitev post-Translacijske spremembe sistemov ali nespecifične spremembe, ki se ne pojavljajo v fizioloških pogojih.

Ubiquitination je dolgo dojemala kot ključ za nadzor usodo beljakovine. Srebrno nanodelcev je postopek označevanja za razgradnjo beljakovin z na proteasome. Bolj nedavno, obstaja vedno več dokazov, da konjugiranega ubiquitin verige določajo selektivnosti autophagy.


Par:Navodila za poimenovanje anorganskih spojin Naslednji:Anorganske spojine visoke Temperature uspešnosti