Odzivnost srebra na nanodelce

- Jun 15, 2017 -

V zadnjem času je Silver Nanoparticle skupina znanstvenikov iz Inštituta ETH Zurich razvila novo tehnologijo za 3D ultra-tanke Nanowall, Silver Nanoparticle, ki proizvaja najbolj pregledne in prevodne elektrode do zdaj, tako da lahko vidimo povsod, kjer je zaslon na dotik boljši Kakovost zaslona, natančnejši odzivnost.


Po mnenju znanstvenikov se sedanja mainstream tehnologija zaslona na dotik močno nanaša na površino površine s plastjo prevodnega materiala, ki je sestavljen iz skoraj nevidne nano-stene. Trenutno je pogosto uporabljan indijski kosit oksid zelo transparenten, Silver Nanoparticle, vendar je prevodnost sorazmerno nizek material.

Znanstveniki imajo preboja v tej tehnologiji, da uporabljajo zlate ali srebrne kovinske nanodelce 3D tisk nano-sten kot indijskega kositrovega oksida, bolj prozornega, bolj prevodnega, srebrnega nanodelca, ki lahko zagotovi popolnejšo doživetje na dotik.


"V preteklosti so ljudje uporabljali indijskega kositrovega oksida zaradi tega materiala, ki ima visoko stopnjo preglednosti in je njegova tanka plast proizvodne tehnologije bolj zrela, Silver Nanoparticle, vendar njegova prevodnost je le splošna." Povedal je član raziskovalne skupine, doktorski študent ETH Patrik Rohner.

Znanstveniki natisnejo zlate in srebro nanodelce s postopkom nano-3D, imenovanim Nanodrip, hkrati pa ohranjajo visoko transparentnost in ohranjajo prevodnost zgoraj opisanih materialov. Raziskovalci lahko tiskajo te elektrode v zelo tanke plasti - med 80 in 500 nanometri. Srebrovi nanodelci Vendar to postavlja drugo vprašanje:


"Dva cilja sta v nasprotju, da bi dosegli visoko prevodnost na teh kovinskih žicah," je povedal Dimos Poulikakos, profesor termodinamike na ETH. Zlato, srebro nanodelcev srebro žično presečno območje povečuje, prevodnost povečuje, vendar oblikovanje mreže za zmanjšanje preglednosti.

Da bi rešili to dilemo, znanstveniki uporabljajo tehnologijo 3D tiskanja za tiskanje elektrod, tako da lahko natančno dvignete višino žice, tako da se je dvignila na 2 do 4-kratno širino, s čimer se je povečala površina prečnega preseka Žica, nadaljnja povečana prevodnost, toda mrežna prosojnost ni zmanjšana.


Da bi to naredili, je ekipa Poulikakosa uporabila postopek tiskanja 3D Nanodrip, ki so ga razvili pred tremi leti - v resnici je bila ta tehnologija, o kateri je poročala Scrona, preden smo na svetu izdelali najmanjšo barvo na soli Picture using this technology. V tej študiji je bilo črnilo, izdelano iz zlatih ali srebrovih nanodelcev, postavljeno v topilo in nato s pomočjo električnega polja razpršilo v zelo majhno tekočino. Topilo je hitro izhlapelo, Silver Nanoparticle zapusti le te majhne 3D strukture. Znanstveniki uporabljajo te drobne kapljice za 3D tiskanje, lahko natisnete zelo majhno strukturo.


Po mnenju ETH je to prva svetovna tehnologija 3D tiskanja za izdelavo nano-stene na dotik. Ta nano-stena ni samo bolj prozorna od indijskega kositvenega oksida, narejenega iz nano-stenskega, nanodelca srebra, ampak tudi bolj prevodne in nižje cene. To je zato, ker proizvodnja indijskega kositrovega oksida zahteva visoko čisto notranjo okolje, medtem ko nanodelci zlata in srebra niso potrebni.


Par:Analiza srebrovega nitrata Naslednji:Srebrni nitrat zdravljenja