Silver nanodelcev pogosto uporablja v

- Jun 01, 2017 -

Silver nanodelcev kovinsko srebro se pogosto uporablja v vsakdanjem življenju, kot tudi v različnih zdravljenj, zaradi prebojev na področju nanotehnologije, so srebrni nanodelci (v nadaljnjem besedilu AGNPS) dobil večje koristi. Toda rast vlog AGNPS na različnih področjih neizogibno vodi k povečanju potencialne nevarnosti nanodelcev, ki povzročajo skrb za okoljsko varnost in zdravje ljudi. V zadnjih letih so Silver nanometrskimi raziskovalci ocenili toksičnost AGNPS in zahtevala, da razišče svoje celične in molekularne mehanizme zastrupitve.

Nanomateriali Vnesite biološki sistem, s celicami, organelov in makromolekul (kot proteina, nukleinske kisline, lipidi, ogljikovi hidrati) določiti vrsto nanodelcev-biomolekul vmesnika. Dinamični fizikalno-kemijske interakcije, kinetika in prenos toplote na tem mejne površine med fazama vpliva na nekatere procese, kot tvorbo proteinov krone, stik celic, srebro nanodelcev membrano vdelane delcev, celično navzemanje in biokatalizo, od katerih vse določajo biokompatibilnost in biološke nevarnosti nanomaterialov.


Agnps enkrat v človeškem telesu, nekateri lahko ostanejo v prvotni ciljnem tkivu, vendar načeloma bodo prepeljane prek krvni obtok in limfni sistem, razdeljen telesa sekundarnih ciljnih organov, ki povzročajo določene organe ali sisteme, da se odzove. Silver nanodelcev Pri glodalcih, možgani, jetra, vranica, ledvice in moda so glavni sekundarni ciljni organi za celo telo, ne glede na to, ali so ustna, intravenozno ali intraperitonealno injekcijo dati Agnps. Ta vzorec porazdelitve organov kažejo, da lahko potencialno toksičnost AGNPS povzročijo nevrotoksičnost, imunski toksičnost, nefrotoksičnosti in reproduktivno toksičnost in vivo.

Mimo aktivno prometa (tj pri požiranju) v celicah Agnps nima očitne citotoksičnosti. V nasprotju s tem, Agnps, ki se v glavnem izmenjujejo z notranjim požiranju z notranjim intervalu lizosomski, ima pomemben vpliv na sposobnost za celice. Na splošno je Silver nanodelcev Agnps šteje za zadosten in nujen pogoj za indukcijo citotoksičnost. Poleg tega lahko Agnps uniči celovitost celične membrane z indukcijo peroksidacijo lipidov, kar neposredno prehaja v celično membrano.

Vedno več je dokazov, da je prevod poštnih sprememb, zlasti fosforilacije, acetilacije in ubikvitin, določa dejavnost in / ali agregacijo proteinov, ki opravljajo avtofagija in fine-tune razvoj avtofagija. Povečanje celični stres lahko vodi do razpada modificiranega sistema, ali nespecifično spremembo, da ne pride pod fiziološkimi pogoji.

Ubikvitin je bil obravnavati kot ključ za nadzor usodo beljakovin, ki je proces ponižujoče protein, ki ga proteaze. V zadnjem času je vedno več dokazov, da konjugat ubikvitin veriga določa selektivnost avtofagija.

Avtofagija je opredeljen kot avtofagija aktivira ali avtofagija prekine, so rezultati pokazali, da so bile transportne in / ali lizosomski funkcionalne pomanjkljivosti avtofagija priznane kot potencialni gonilna sila za apoptozo in avtofagija, in so znani tudi kot tipa II programirane celične smrti . Nedavne študije in vitro kažejo, da Agnps tudi v obračalne blokih naknadno avtofagija (verjetno posledica lizosomski disfunkcije), ki lahko vplivajo na njihovo normalno celično fiziologijo. Poleg tega je kopičenje p62, Silver nanodelcev na površini, se zdi, da se prispeva k vzdrževanju normalnega celično fiziologijo P62. V zgodnjih raziskavah, je bilo ugotovljeno, da je tvorba ubikvitina vsebuje proteine ​​patološko pojav, patološki fenomen, ki povzroča poškodbe jeter in nevrodegenerativnih degeneracija, ki sočasno zgodila s kopičenjem p62 pri miših s pomanjkanjem avtofagija. Presenetljivo je, da ablacija gena P62 inhibira le prisotnost telesa inkluzijskega beljakovina pa tudi bistveno zmanjša poškodbo jeter.


Par:Anorganska spojina lahko proizvede veliko toplote Naslednji:Electrocrystallization: Preboj v Gold nanodelcev raziskave