Silver nanožic Senzor Skin Za merjenje hidracijo Levels

- Mar 06, 2017 -

Ag-nanožic-patch.jpg

Športniki, vojaki, rudarji, in mnogi drugi lahko trpijo zaradi dehidracije, ki jih lahko postavi v smrtni nevarnosti. Spremljanje stopnje hidratacije v telesu ven na tem področju še vedno izziv, vendar raziskovalci na North Carolina State University so prišli do tehnologije, ki se lahko izkaže, da je skladen način merjenje hidracijo.

The North Carolina država ekipa zgrajena brezžični senzor za kožo, ki je lahko pritrjena na prsni koš ali zapestja, in da uporablja posebne elektrode s srebrom nanožic da pobere majhne razlike v prevodnosti kože kot znesek sprememb vsebin vode.

ag-sensor.jpg

Da tesen stik s kožo, so elektrode izdelane iz prožnega polimera. Zaradi česar je prevodna, držeč elektrodi elastična so srebro nanožice vgrajeni v celotnem polimeru.

Senzor je bil doslej testirali na koži modelih z različno stopnjo hidratacije in senzor natančno merjenje teh. Ekipa celo spremenila zunanjega vlažnost zraka in senzor ostala nespremenjena s tem.

Obstaja že nekaj prototipi naprave, vsaka z brezžično povezavo Bluetooth enostavno brati izhod tipala na bližnjem pametni telefon.


Par:Enostavno Jedkanje tehnika za ustvarjanje levičarje in desničarje nanostruktur Naslednji:Clariant pobudnik Nano Silver prevodnega črnila