Srebrna nanožice in Graphene združiti moči za tip zaslon izložba

- Jan 09, 2017-

Napodročju nanomaterialovtekmovanje za replaceindium kositrovega oksida (ITO)kot pregledne dirigent, ki nadzira prikaz slikovnih pikv tip zaslon izložba je pridobivanje gneča. Smo videli gra-ogljikove nanocevke,srebrna nanožice,inGraphenespodbujati kot dedič očitno za ta program.

Zdaj, raziskovalci na Univerzi v Sussexu, v Angliji uvedli močno contenderinto v bitki za zamenjavo indij-kositrovega oksida:hibridni materiala, ki ga sestavljajo srebrna nanožice, ki so med seboj povezani z graphene.

"Hibridni materiala je veliko cenejši, da moramo uporabiti delček nanožice, običajno potrebne za doseganje lastnosti ITO," je pojasnil Alan Dalton, profesor na Univerzi v Sussexu, in katerih lab tehniki raziskave, v e-mail intervju zIEEE Spectrum. "Na graphene deluje kot linkers med nanožice, kar pomeni, da v omrežju ni treba biti gosto. Smo deponirati graphene poškropiti omrežje nanožice do filma usedanja."

Zmanjšanjem stroškov, povezanih s tem hibridni materiala proti srebrna nanožice sami odpira mo nosti ob večji delež trga pregleden dirigent; je bilo predvideno, thatdemand teh dirigentov push prodaje preteklosti $900 milijonov mark do leta 2025.

V raziskavo, navedeno v revijiNano, so raziskovalci pokazali, da je ključ za proizvodnjo material je matematično tehniko, ki je prej uporabljal za opis, kako fazne spremembe, kot so zamrznitev zgodi v zelo majhnih prostorih.

"V te raziskave smo uporabili matematično tehniko izšlo najmanjše podpiksel lahko naredimo brez vpliva na lastnosti naše nanowire elektrode," je pojasnil Matthew Large, vodilni avtor knjige, v sporočilu za javnost. "Rezultati nam kako melodijo naše nanožice zahtevam koli danem uporabe."

Srebrna nanožice dokazali, da je eden od najbolj obetavnih zamenjave za ITO. Podjetij, kotCambriosinModra Nanoso med najbolj pomembnih poslovnih podvigov, vplivno to tehnologijo.

"Silver nanowire in srebrno nanowire-graphene hibridi so verjetno najbolj sprejemljive alternative za obstoječe tehnologije," je dejal Dalton v sporočilu za javnost.

Dalton je prepričan, da bo zmanjšanje njihovega novega postopka ne le zmanjšanje proizvodnih stroškov, povezanih s temi materiali, ampak tudi zmanjšanje energetskih potreb materialov, ji daje tako ceno in zmogljivostjo prednost pred konkurenti.

Dalton in njegov laboratorij pridružile forceswithM-SOLV OD, v Oxford, Anglija, skupaj, želijo uporablja te zadnje rezultate raziskave za komercialnih projektih.


Par:Kako prevodna črnila izpolnjujejo zahteve potrošnikov Naslednji:Prevodna črnila trgih 2016-2026: Napovedi, tehnologije, igralci