Srebrovega nitrata deluje uporabo

- Sep 01, 2017 -

Srebrovega nitrata je brezbarvna kristalna, topen v vodi. Čistega srebrovega nitrata je stabilen na svetlobo, vendar zaradi pomanjkanja čistost izdelka nasploh, njegove vodne raztopine in trdne snovi so pogosto hranijo v rjave reagenta steklenice. Za fotografski emulziji, srebro, ogledalo, tiskanje, medicine, barvanje las, test klorid, bromid in jodida, itd, uporablja tudi v industriji elektronike.

Fizikalne lastnosti

Brezbarvna pregleden ortorombski lamelnega kristalni, topen v vodi in amonijaka, topni v etra in glicerolom, topen v etanolu, skoraj netopen v koncentrirane dušikove kisline. Vodna raztopina je rahlo kisla. Raztopina srebrovega nitrata vsebuje veliko srebrni ioni, tako oksidacija je močna, in na nekaterih korozije, medicinske za širjenje granulacijsko tkivo, razredčena raztopina za fungicid okužbe oči. Po taljenja za svetlo rumena tekočina, po zdravljenju je še vedno bela.

Kemijske lastnosti

Srebrovega nitrata pri črno, razgradnjo organskih snovi, sivo srebra. Čistega srebrovega nitrata je stabilen na svetlobo, vendar zaradi pomanjkanja čistost izdelka nasploh, njegove vodne raztopine in trdne snovi so pogosto hranijo v rjave reagenta steklenice. Srebrovega nitrata se segreva na 440 ° C razpadejo v srebro, dušik, kisik in dušikov dioksid. Vodno raztopino in raztopino etanola so nevtralne je lakmusov in pH je približno 6. Vrelišče 444 ° C (razgradnje). Tam je oksidacija. V prisotnosti organskih snovi, videti svetlobo postane sivo ali črno siva. Srebrovega nitrata reagira z vrsto reagentov za padavine ali usklajevanje (glej koordinacijske spojine). Na primer, z vodikovega sulfida odziv, nastanek črno srebrni sulfida Ag2S padavin; kalijevega kromata reakcije, nastanek rdečkasto rjave srebrno kromata Ag2CrO4 padavin; dinatrijev vodik fosfat reakcije, nastanek rumeno srebrne fosfat Ag3PO4 padavin; V obliki srebro halogenida oborino AgX. Ampak tudi z vlogo alkalijskih, nastanek rjavo črna srebrov oksid Ag2O padavin; z vlogo oksalata ioni tvorijo belo srebrna oksalata Ag2C2O4 padavin. Srebrovega nitrata lahko reagirajo z NH3, CN-, SCN - in tako naprej v obliki različnih molekul usklajevanje.

Uporabo deluje

Analitska kemija za obarjanje kloridnih ionov, delovni vzorec srebrovega nitrata za kalibracijske raztopine natrijevega klorida. Anorganski industriji za proizvodnjo drugih srebra soli. Elektronski industriji se uporablja pri proizvodnji prevodnega lepila, nov plinski čistilniki, A8x molekularna sita, posrebrene in rokavica rokavice. Fotografski industriji za proizvodnjo fotografski film, x-ray filmski in fotografski film in drugih fotografsko gradivo. Electroplating industrija se uporablja za srebrna prevleka elektronske komponente in drugih obrti, in se uporablja tudi kot posrebrene material za ogledala in thermoses. Baterija industrija se uporablja za proizvodnjo silver-zinc baterije. Medicine, ki se uporablja kot fungicid, sredstvo proti koroziji. Japonski kemična industrija za barvanje las in tako naprej. Analitska kemija se uporablja za določanje klor, brom, jod cianida in tiocianata.

Za non-cianid srebro, srebro tiosulfatni srebrna prevleka, srebrov klorid prevleka, srebrno imino disulfid srebrna prevleka, sulfosalicilno kisline srebrna prevleka in drugih glavnih soli. Je vir srebrni ioni. Srebrovega nitrata vsebin na stopnjo srebrna prevleka rešitev prevodnost, razpršenost in padavine so vpliva. Splošna odmerek je 25-50g/L.

Vodno raztopino srebrovega nitrata se lahko zmanjša z ekološko reductant aldehidi in sladkorjev. Tako je reagent preizkusiti aldehidi in sladkorjev. Tudi že rabljen odločiti kloridnega iona, določanje mangana katalizator, galvanizacije, fotografija, barvanje na porcelan.


Par:Srebrovega nitrata kemične analize Naslednji:Srebrovega nitrata razpršijo in oborino