Analiza srebrovega nitrata

- Jun 01, 2017 -

Srebrni nitrat Brezbarven, brez okusa prozoren kristal ali bel kristal, grenak okus. Gostota: 4.35, tališče 212 Shan, vrelišče: 440 Shan. Uporablja se za slikanje, ogledalo, srebro, skrito in ne bledo barvo, barvanje, porcelan, barvanje, jedkanje slonovine in pomembne reagente v kemični analizi, zdravilo Silver Nitrate, ki se uporablja kot protivirusno sredstvo, astringentno, neonatalno preprečevanje vnetja oči in veterinarsko rano In lokalno vnetno zdravljenje.

Preskusi na živalih lahko privedejo do hemolitične anemije in pljučnega edema, ponavljajočih se majhnih odmerkov srebrovih injekcij, lahko povzročijo anemijo, hiperplazijo v kostnem mozgu, tkivne organe srebrnega nitrata se pojavijo s srebrno ustaljenostjo, še posebej s srebrno mirno podlago ledvičnega glomerulusa, lahko povzroči zgoščevanje filma.

Kratkotrajno prekomerno na sluznico kože ima stimulacijsko funkcijo in korozivni učinek, pri dihalnem traktu je poškodba uspešnost je bronhitis, dihalni trakt sluznice membrane srebra skladiščenje, srebrna zmedenost se pojavi v conjunktivi prvi, Silver Nitrate pomotoma po Srebrov nitrat, sluznica prebavnega trakta ima korozivnost.

Srebrna koža Mirna, navadna roka, podlaket in drugi izpostavljeni deli, ki kažejo sive in rjavkaste črne lise, nekateri ljudje izgledajo telo kože srebra, srebrni nitrat pa srebrna tiha sprememba je pogosto dolgotrajena, ni enostavna za zbledi, vpliv na Dihalni sistem lahko povzroči kronični bronhitis.

Silver nitrat je močan oksidant s požarno nevarnostjo. Ogenj z vodo.

Soobstoj z organsko snovjo, srebrov nitrat, ko je svetloba črna, če obstaja vodikov sulfid, ne glede na to, ali so luči zatemnjene ali ne. Z ogrevanjem se lahko razgradi v srebro.

Ko se srebrov nitrat napačno napolni, lahko hitro vdihne koncentrirano slano vodo in operemo želodec z 2% kloriranim natrijevim injiciranjem, da nastane oborina srebrovega klorida in druga simptomatska obdelava. Srebro nitrat s kožo in očesom se lahko uporablja z natrijevim tiosulfatom in mešanico železa z železovim kalijevim cianidom, lokalno intradermalno ali konjunktivno injekcijo, obstaja določen učinek.

Da bi preprečili razpadanje srebrovega nitrata, se lahko shranjujejo v rjavih steklenicah ali v lahkih posodah, pri nizki temperaturi, prezračevanju, daljnosežnem stanju in enostavnem oksidiranju materiala, da se ohrani

Ko pride do uhajanja, je treba nositi maske in rokavice. Izperite z vodo in izpustite razredčeno odplake v sistem odpadne vode.

Srebrov nitrat se spremeni v srebro, ko organska snov postane siva in črna. Čisti srebrov nitrat je stabilen v svetlobi, vendar je njegova vodna raztopina in trdne snovi pogosto v rjavi steklenički za reagent zaradi splošne čistosti izdelka. Srebrov nitrat se pri segrevanju na 440 Shan razgradi v srebro, dušik, kisik in dušikov dioksid. Vodna raztopina in raztopina etanola sta nevtralna reakcija na litmus, srebrov nitrat je pH približno 6. Vrelišče 444 Shan (razkroj). Oksidativno. V prisotnosti organske snovi glej svetlo sivo ali sivo-črno. Srebrov nitrat lahko reagira s serijo reagentov, da se obarvajo reakcije ali koordinacijske reakcije (glej koordinacijske spojine). Na primer, z reakcijo vodikovega sulfida nastane obarjanje črnega srebrovega sulfida Ag2s; Reakcija s kalijevim kromatom, tvorba rdeče-rjave kromove kisle srebro Ag2Crot padavine; Reakcija z natrijevim dihidrogen fosfatom, ki tvori rumeno srebrov fosfat Ag3po4 oborino; Reakcija srebrovega nitrata s halogenskimi ioni, ki tvorijo oborino srebrovega halida agx. Lahko tudi z alkalijskim delovanjem, tvorijo rjavo črno oksidirano srebro Ag2o precipitacijo in korenskega ionskega delovanja oksalne kisline tvori bele oksalne kisline srebra Ag2C2o4 itd. Silver nitrat lahko reagira z NH3, CN, Scn in tako naprej, ki tvorijo različne koordinacijske molekule


Par:Srebrni nitratni učinek Naslednji:Anorganska spojina lahko proizvede veliko toplote