Analiza srebrovega nitrata

- Jul 10, 2017-

Brezbarven, brez okusa prozoren kristal ali bel kristal, grenak okus srebrovega nitrata. Gostota: 4,35, tališče 212 ° C, vrelišče: 440 ° C. Uporablja se za fotografiranje, ogledala, srebrne, skrite in nefadne črnilne srebro, madeže, porcelan, barvanje, jedkanje slonovine in kemična analiza

Pomembni agensi, Silver Nitrat se medicinsko uporabljajo kot protivirusna zdravila, astringenti, neonatalna oftalmološka profilaksa in veterinarska uporaba kot rana in lokalno vnetno zdravljenje.

Preskus na živalih lahko povzroči hemolitično anemijo in pljučni edem, srebrov nitrat ponovi majhne odmerke srebrovega injekcije, lahko povzroči anemijo, mieloproliferacijo, tkivo srebrovega nitrata in organogenezo, še posebej glomerularno bazalno membrano s srebrno mirno, lahko povzroči zgoščevanje kletne membrane.

Kratkotrajno preveliko odmerjanje na koži in sluznicah ima spodbujevalni učinek in korozijo, poškodbe dihalnega trakta na bronhitisu, srebrni pomirjevalni dihalni srebrov nitrat, pomiritev srebra se je prvič pojavila v konjunktivi, ko je sluznica srebrovega nitrata prebavnega trakta jedka.

Srebrna siva koža, Srebrna nitratna navadna roka, podlaket in drugi izpostavljeni deli, ki kažejo sive in rjave črne lise, nekateri ljudje izgledajo sistemsko srebro srebrno, Silver Nitrate ta srebra mirna sprememba je pogosto trajna, lahko se utesne, vpliv na dihalni sistem lahko povzroči kronični bronhitis

Silver nitrat je močno oksidacijsko sredstvo in je v nevarnosti požara. Ko je ogenj v ognju.

In soobstoj organske snovi s primerom svetlobe je lahko črna, srebrov nitrat, če je vodikov sulfid z ali brez svetlobe črna. Lahko se razgradi s segrevanjem in srebrom.

Koža: Nosite zaščitno obleko, da se izognete stiku s kožo.

Oči: s kemičnimi zaščitnimi očali.

Vdihavanje: mora biti opremljen z respiratorjem za preprečevanje prevelikega vnosa prahu srebrovega nitrata ali njegove mešanice.

Po prevzemu srebrovega nitrata lahko Silver Nitrat hitro vdihne koncentrirano slano vodo in 2% natrijev klorid vbrizgava počasi izpiranje želodca, tako da nastane obarjanje srebrovega klorida in na drugo simptomatsko zdravljenje. Sluzno bolezen kože in oči, srebrna mirna bolezen, Silver nitrat se lahko uporablja z natrijevim tiosulfatom in mešanico kalijevega ferricianida, lokalna intradermalna ali subkonjunktivna injekcija, imajo določen učinek.

Da bi preprečili razpadanje srebrovega nitrata, lahko Silver Nitrat shranimo v rjavih steklenicah ali temnih posodah, pri nizki temperaturi, prezračevanju, srebrovem nitratu daleč organsko snovjo in enostavno oksidirati material pri konzerviranju. Metoda: (II) razred.

Pojav puščanja mora nositi zaščitne maske in rokavice. Izperite z vodo, razredčite kanalizacijo

Srebrov nitrat v primeru organske sive črne, srebrovega nitratnega razkroja srebra. Čisti srebrov nitrat je stabilen na svetlobo, vendar zaradi pomanjkanja čistosti izdelka na splošno njegova vodna raztopina in trdne snovi pogosto hranijo v steklenicah rjavega reagenta. Srebrov nitrat se segreje na 440 ° C, da se razgradi v srebro, dušik, kisik in dušikov dioksid. Vodna raztopina in raztopina etanola sta bili nevtralni v litmusu in pH je bil približno 6. Vrelišče 444 ° C (razkroj). Obstaja oksidacija. V prisotnosti organske snovi glej, da svetloba postane siva ali sivkasto črna. Silver nitrat reagira s serijo reagentov za precipitacijo ali koordinacijo (glej koordinacijske spojine). Na primer, s reakcijo vodikovega sulfida, srebrov nitrat nastaja črna srebrov sulfid Ag2S obarjanja; z reakcijo s kalijevim kromatom, tvorbo rdečkasto rjave srebrovega kromatata Ag2CrO4; z reakcijo natrijevega hidrogenfosfata, tvorbo rumenega srebrovega fosfata Ag3PO4 obarjanja; reakcija z ioni halogena, da se tvori oborina srebrovega halida AgX. Silver Nitrat Toda tudi z vlogo alkalij, nastajanje rjavega črnega srebrovega oksida Ag2O padavine; z vlogo oksalatnih ionov, da nastanejo obarjanje bele srebrovega oksalata Ag2C2O4. Srebrov nitrat in NH3, CN-, SCN- in druge reakcije, nastajanje različnih ionov.


Par:Srebrovega nitrata vonja Naslednji:Odzivnost srebra na nanodelce