Srebrovega nitrata premisleki

- Sep 29, 2017-

Srebrovega nitrata je brezbarvna kristalna, ki je topen v vodi. Čista dušikova kislina je stabilna v svetlobo, vendar njegove vodne raztopine in trdne snovi so pogosto shranjeni v rjave reagenti zaradi pomanjkanja čistosti. Uporablja za fotografske emulzije, posrebrene, ogledalo, tiskanje, medicine, barvanje las, klorovih ionov, bromid ion in jodida, itd, ki se tudi uporablja v elektronski industriji.

Fizikalne in kemijske lastnosti

Fizikalne lastnosti

Brezbarven in pregleden poševno kristalno lamelnega kristalno, topen v vodi in amonijaka, topni v eter in glicerin, topen v brezvodni etanol, skoraj netopen v koncentrirane dušikove kisline. Vodna raztopina je rahlo kisla. Raztopina srebrovega nitrata zelo oksidira in je jedek učinek, ker vsebuje velike količine ionov srebra. Uporablja se v zdravljenje granulacijsko tkivo je hiperplazija, in razredčena raztopina se uporablja za fungicid okužbe oči. Po taljenja, je še vedno bela svetlo rumena tekočina po zdravljenju.

Kemijske lastnosti

Srebrovega nitrata je črna z organskimi snovmi in razgradi v srebro. Čista dušikova kislina je stabilna v svetlobo, vendar njegove vodne raztopine in trdne snovi so pogosto shranjeni v rjave reagenti zaradi pomanjkanja čistosti. Srebrovega nitrata razgradijo v srebro, če se segrejejo na 440 ℃, dušik, kisik in dušikov dioksid. Vodno raztopino in raztopino etanola so nevtralne reakcije na lakmusov papir, z vrednostjo pH približno 6. Vrelišče 444 ℃ (razgradnje). Je oksidativno. V prisotnosti organskih snovi, vidite svetlo siva ali črna. Srebrovega nitrata lahko reagirajo z vrsto reagentov v reakcijo ali reakcijo usklajevanje (glej usklajevanje spojina). Na primer, z reakcijo vodikovega sulfida, črno sulfida Ag2S padavin je nastala. Z kalijevega kromata, je nastala rdeče in rjave kromata Ag2CrO4 padavin. Z reakcijo dinatrijevega hidrogen fosfata, je nastala rumene Ag3PO4 padavin. Halogenirane srebrno AgX padavin je nastala halogenske ionske reakcije. Pa lahko deluje tudi z alkalijami v obliki črni oksid Ag2O padavin. Beli oksalata Ag2C2O4 padavin je bila ustanovljena z dejanjem oksalata iona. Srebrovega nitrata lahko reagirajo z NH3, CN - in SCN - v obliki različnih molekul usklajevanje

Namen vlogo

Analitska kemija je bila uporabljena za obarjanje Kloridni ion, in merilo nitrat je bila uporabljena za kalibriranje raztopino natrijevega klorida. Anorganski industriji se uporablja za izdelavo druge srebrove soli. Elektronski industriji se uporablja za izdelavo prevodno lepilo, nove plina, čiščenje agent, A8x molekularno sito, posrebrene enotno in električnih delo rokavice, itd. Industriji svetlobo občutljivih se uporablja za izdelavo kdo materialov, kot so film, X-ray in fotografski film. Galvanski industriji se uporablja za srebrna prevleka elektronske komponente in drugih obrti, kot tudi veliko posrebrene materiala, uporabljenega v ogledala in izolacijske steklenice. Baterija industrija se uporablja za proizvodnjo silver-zinc baterije. Zdravilo se uporablja kot fungicid, kavstična agent. Dnevni kemični industriji se uporablja za barvanje las in tako naprej. Analitska kemija se uporablja za določanje klor, brom, jod cianida in tiocianata. [3]

Uporablja se za srebro-cianid srebrna prevleka, kot so srebrna prevleka žveplova kislina, klorovodikova kislina srebrna prevleka, aminodisulfonate, sulfonyl salicilne kisline, prevleka, srebro, itd. Je srebrne ionski vir. Vsebnosti srebrovega nitrata vpliva na prevodnost, solventnih medijih in padavine hitrost posrebrene tekočine. Običajno odmerjanje je 25-50g/L.

Raztopina amoniaka srebrovega nitrata lahko zniža ekološko reduktor aldehida in sladkorja. Tako je reagenta, ki poišče aldehida in sladkorja. To se uporablja tudi za določitev kloridnega iona, katalizator za določanje mangana, galvanizacije, fotografije in barvanje na porcelan.

Navodila za uporabo

Toksičnost

Srebrovega nitrata je določene toksičnosti, ki lahko povzroči resno korozijo želodec in črevesje v telesu, in umrljivosti odraslega je približno 10 gramov. Polovica smrtnega odmerka (miši, prek ust) 50mg/kg.

To lahko povzroči hude bolečine v trebuhu, bruhanje, kri in celo prebavil perforacijo. Lahko povzroči opekline kože in oči. Delavci, ki so bili izpostavljeni izdelek za dolgo časa imeli sistemsko srebra predrznost. Uspešnosti vključuje: obsežne kožne pigmentacije, srebrno modre ali svetlobe skrilaste plošče; Oči škodo zaradi eye srebra; Kronični bronhitis posledica dihalnih poti, srebrni mirnost.

Operativni vidiki

Blizu delovanje, krepitev prezračevanje. Operaterji morajo biti posebej usposobljeni za strogo upoštevati operativne postopke. Priporočljivo je, da upravljavec nositi kapuco tipa električni zraka oskrbe filter respirator, nositi gumijaste krpo, neoprena gumijastimi rokavicami in se izognili kaplja na koži. Izogibaj se ogenj in toploto viri, kajenje je prepovedano na delovnem mestu. Izogibaj se lahko vnetljivi, vnetljivi materiali. Izogibajte se prah. Izogibajte se stiku z reducent, lugom in alkoholi. Pri rokovanju, svetlobe nakladanje in razkladanje je treba storiti za preprečevanje poškodb embalaže in posode. Opremljeni z ustreznih sort in količini gasilsko opremo in opremo za nujno zdravljenje uhajanja. Praznih zabojnikov so lahko škodljivi.


Par:Anorganske spojine so enake Naslednji:Anorganske spojine vlogo