Srebrovega nitrata značilnosti v

- Nov 03, 2017 -

Srebrovega nitrata je kemikalijo, ki se uporablja predvsem za srebrna prevleka, ogledalo kar, tiskanje, farmacevtskih in drugih industrij, srebrovega nitrata je topen v vodi lastnosti, je brez barve, srebrovega nitrata čistega srebrovega nitrata za reakcijo svetlobe bolj stabilen.

V primeru klorida, bromida, jodid in druge reakcije bo ustvarila netopne v vodi, netopen v dušikovi kislini, srebrni klorid (bela oborina), srebrovega nitrata srebrovega bromida (svetlo rumena oborina), srebrni jodid (rumena oborina) in tako naprej . To se pogosto uporablja za test prisotnost kloridnih ionov;

Topen v etru in glicerola, topen v etanolu, skoraj netopen v koncentrirane dušikove kisline. Vodna raztopina je rahlo kisla. Raztopina srebrovega nitrata vsebuje veliko srebrni ioni, tako je oksidacija je močna, in na nekaterih korozije, medicinske za širjenje granulacijsko tkivo, razredčene raztopine srebrovega nitrata za fungicid okužbe oči. Po taljenja za svetlo rumena tekočina, po zdravljenju je še vedno bela.

Srebrovega nitrata pri črno, razgradnjo organskih snovi, sivo srebra. Čistega srebrovega nitrata je stabilno svetlobo, ampak zaradi splošne izdelkov čistost ni dovolj, njegove vodne raztopine in trdna, so pogosto shranjeni v steklenico rjave reagenta. Srebrovega nitrata se segreva na 440 ° C razpadejo v srebro, dušik, kisik in dušikov dioksid. Vodno raztopino in raztopino etanola so nevtralne je lakmusov in pH je približno 6. Vrelo točke 444 ℃ (razgradnje). Tam je oksidacija. V prisotnosti organskih snovi, srebrovega nitrata glej svetlobo postane sivo ali črno siva. Srebrovega nitrata reagira z vrsto reagentov za padavine ali usklajevanje (glej koordinacijske spojine). Na primer, z vodikovega sulfida odziv, nastanek črno srebrni sulfida Ag2S padavin; kalijevega kromata reakcije, nastanek rdečkasto rjave srebrno kromata Ag2CrO4 padavin; natrijev vodik fosfat reakcije, nastanek rumeno srebrne fosfat Ag3PO4 padavin; reakcija z halogenske ioni tvorijo oborino AgX srebrno halogenidi. Ampak tudi z vlogo alkalijskih, Silver nitrata nastanek rjavo črna srebrov oksid Ag2O padavin; z vlogo oksalata ioni tvorijo belo srebrna oksalata Ag2C2O4 padavin. Srebrovega nitrata z NH3, CN, SCN in druge reakcije, nastanek različnih usklajevanje ionov.

Analitska kemija za obarjanje kloridnih ionov, delovni standard srebrovega nitrata za kalibracijske raztopine natrijevega klorida. Anorganski industriji za proizvodnjo drugih srebra soli. Elektronski industriji se uporablja pri proizvodnji prevodnega lepila, srebrovega nitrata novo plina čistilniki, A8x molekularna sita, posrebrene in rokavica rokavice. Fotografski industriji za izdelavo filma, x-ray filmski in fotografski film in fotografsko gradivo iz drugih. Electroplating industrija se uporablja za srebrna prevleka elektronske komponente in drugih obrti, in se uporablja tudi kot posrebrene material za ogledala in thermoses. Baterija industrija se uporablja za proizvodnjo silver-zinc baterije. Medicine, ki se uporablja kot fungicid, srebrovega nitrata proti koroziji agent. Japonski kemična industrija za barvanje las in tako naprej. Analitska kemija se uporablja za določanje klor, brom, jod cianida in tiocianata.

Srebro cianid, kot so Tio žveplove kisline srebrna prevleka, srebrna prevleka srebro, srebro imidnih disulfid srebro, srebro sulfosalic kislina srebro in druge glavne sol. Je vir srebrni ioni. Srebrovega nitrata vsebin na stopnjo srebrna prevleka rešitev prevodnost, razpršenost srebrovega nitrata in padavine so vpliva. Splošna odmerek je 25-50g/L. Vodno raztopino srebrovega nitrata se lahko zmanjša z ekološko reductant aldehidi in sladkorjev. Tako je reagent preizkusiti aldehidi in sladkorjev. Tudi že rabljen odločiti kloridnega iona, določanje mangana katalizator, galvanizacije, fotografija, barvanje na porcelan.


Par:Srebrno nanodelcev citotoksičnost mehanizem Naslednji:Razvoj anorganske spojine aplikacij