Silver Nitrat Fizikalne in kemijske lastnosti

- Oct 13, 2017-

Srebrov nitrat je brezbarvni kristal, ki je topen v vodi. Čista dušikova kislina je stabilna v svetlobi, vendar se njegova vodna raztopina in trdne snovi pogosto skladiščijo v rjavih reagentih zaradi pomanjkanja čistosti. Uporablja se za fotografsko emulzijo, posrebreno, ogledalo, tisk, medicina, barvilo za lase, klor ion, bromidni ion in jodid itd., Ki se uporabljajo tudi v elektronski industriji.

Fizikalne in kemijske lastnosti

Fizične lastnosti

Brezbarven in prozoren poševni kristalni lamelni kristal, topen v vodi in amoniak, topen v etru in glicerinu, rahlo topen v brezvodnem etanolu, skoraj netopen v koncentrirani dušikovi kislini. Njegova vodna raztopina je šibko kisla. Raztopina srebrovega nitrata je zelo oksidirana in ima jedke učinke, ker vsebuje veliko količino srebrovih ionov. Uporablja se pri zdravljenju granulacijskega tkiva hiperplazije in razredčena raztopina se uporablja za fungicid očesne okužbe. Po taljenju je svetlo rumena tekočina še vedno bela po strjevanju.

Kemijske lastnosti

Srebrov nitrat je črna z organsko snovjo in se razgradi v srebro. Čista dušikova kislina je stabilna v svetlobi, vendar se njegova vodna raztopina in trdne snovi pogosto skladiščijo v rjavih reagentih zaradi pomanjkanja čistosti. Srebrov nitrat se razgradi v srebro, ko se segreje na 440 ℃, dušik, kisik in dušikov dioksid. Vodna raztopina in raztopina etanola sta nevtralna reakcija na litmus, s pH približno 6. Vrelišče 444 ° C (razpad). Oksidira. V prisotnosti organske snovi glej svetlo sivo ali črno. Srebrov nitrat lahko reagira s serijo reagentov v reakcijski ali koordinacijski reakciji (glej koordinacijsko spojino). Na primer z reakcijo vodikovega sulfida nastane obarjanje črnega sulfida Ag2S. Pri kalijevem kromatu so nastali rdeči in rjavi kromati Ag2CrO4 padavine. Z reakcijo dinatrijevega hidrogenfosfata je nastalo rumeno obarjanje Ag3PO4. Obarjanje halogenirane srebro AgX se tvori s halogensko ionsko reakcijo. Lahko deluje tudi z alkalijami, da nastane padavine Ag2O črnega oksida. Obarjanje bela oksalata Ag2C2O4 je nastalo z delovanjem oksalatnega iona. Srebrov nitrat lahko reagira z NH3, CN- in SCN-, da tvori različne koordinacijske molekule.

Namen vloge

Analitsko kemijo smo uporabili za precipitacijo kloridnega iona, za kalibracijo raztopine natrijevega klorida pa smo uporabili referenčni nitrat. Anorganska industrija se uporablja za izdelavo drugih srebrovih soli. Elektronska industrija se uporablja za izdelavo prevodnega lepila, novega sredstva za čiščenje plina, molekularnega sita A8x, posrebrene uniforme in električnih delovnih rokavic itd. Lahka občutljiva industrija se uporablja za izdelavo svetlobo občutljivih materialov, kot so film, rentgenski in fotografski film . Industrija pločevine se uporablja za posrebritev elektronskih komponent in drugih obrti, pa tudi veliko posrebrenih materialov, ki se uporabljajo v ogledalih in izolirnih steklenicah. Industrija baterij se uporablja za proizvodnjo srebro-cink baterij. Zdravilo se uporablja kot fungicid, kavstični agent. Dnevna kemična industrija se uporablja za barvanje las in tako naprej. Analitska kemija se uporablja za določanje klora, broma, jod cianida in tiocianata. [3]

Uporablja se za ne-cianid srebro plating, kot so žveplova kislina srebro, klorovodikova kislina srebra, srebro aminodisulfonata, srebrna srebonil salicilna kislina, itd. To je izvor srebrovega jona. Vsebnost srebrovega nitrata ima določen vpliv na prevodnost, razpršljivost in hitrost precipitacije posrebrene tekočine. Običajni odmerek je 25-50 g / L.

Raztopino amoniaka srebrovega nitrata lahko zmanjšate z organskim redukcijskim aldehidom in sladkorjem. Torej gre za reagent, ki preverja aldehid in sladkor. Uporablja se tudi za določanje kloridnega iona, katalizatorja za določanje manganov, galvanizacije, fotografije in porcelanskega barvanja.

To nevarno

Srebrni nitrat je močan oksidant, koroziven in onesnaževalec okolja. Mešanje z nekaterimi organskimi snovmi ali žveplom ali fosforjem, udar pa je lahko požgan ali eksploziven; Srebrov nitrat je jedko. Ko je koža v raztopini srebrovega nitrata, se pojavijo črne lise, zahvaljujoč proizvodnji srebra črne beljakovine. Srebrov nitrat je strupen, ld50mg / kg in smrtonosna količina je približno 10 gramov.


Par:Srebrno nanodelcev citotoksičnih mehanizem Naslednji:Srebrno nanodelcev citotoksičnost mehanizem