Dijaki predstavijo svoje znanje znanosti

- Mar 24, 2017 -

Great Falls College MSU je bil pakiran v torek zjutraj kot Montana regiji II znanosti in inženiringa pošteno uvedlo.

Učenci v razredu šest do 12 iz ledenika, Toole, Liberty, Teton, Pondera, Cascade in Judith bazena okrajih pakirana hodnikih šole z njihove plošče projekt in prototipov. Osemnajst šole in dijaki več doma so bile zastopane.

Več kot 150 sodniki hodil kolegija, spraševali 308 dijaki srednjih šol in 44 učence srednjih šol iz hipoteze, do zaključka in vse vmes.

Centerville sedmi grader Cade Hutchins ponosno pokazal njegov tornado cevi, kljub dejstvu, da svojo hipotezo da tople vode bi potovanje skozi tornado hitreje kot hladno vodo, izkazala za napačna.

"Sem mislil, ker je vroče molekule se hitreje gibljejo v vodi, bi bilo hitreje," Cade, je dejal. "Sem ugotovila, da hladno molekule so bolj tesno pakirana, tako voda je gostejša in je potonila. To je kot toplo in hladno zraka ali ocean tokovi."

Cade oblikovana njegov projekt z dvema 32-unča soda steklenice in priključek rdeče, plastične steklenice.

Cade se uporablja za MacGyvering materialov skupaj iz svoje izkušnje z letališča Centerville je NASA projekta. On je pomagajo ustvariti spacesuit, ki lahko prenesejo v vakuumu vesolja.

"Mislim, da ko sem odraščal, želim biti inženir."

B9326689574Z.1_20170314201824_000_GHVHNURQT.1-0.jpg

Leanne Frost, direktor splošne izobrazbe, poslovne, tehnologije in prenosa delitev na Great Falls College MSU, je dejal, je cilj tega dogodka je razburjaj območje študentov o področju znanosti in inženiringa.

"To je odlična priložnost za študente vseh starosti, da pokažejo svoje navdušenje za znanost," je dejal zmrzali.

Gor, Simms junior Avery Harris stal pred njo vezanega lesa projekt odbor prikazujejo najboljši način za čiščenje medicinske opreme pri bolnikih s cistično fibrozo. Avery približal njen projekt z sentimentalne navezanosti.

Avery's dedek oprla na medicinske opreme, vendar pogosto očistiti le izpiranje in nato zapustijo. Avery zamislili, ta metoda je bila neučinkovita pri zmečkati ne sveže rast bakterij.

Avery začel z delom v šoli z zdravnik, čigar hči je cistično fibrozo. Ona je bil predstavljen izziv: lahko je razbrati, kaj čiščenje metoda je najbolj učinkovita pri bolnikih, ki so odvisni od medicinske opreme?

Avery uporablja tri različne vrste bakterij v njen poskus: E. coli, staph in pseudomonas aeruginosa. "Sem čeprav vre bi bilo najbolj učinkovito," je dejala. "Izkazalo, da je res, ampak večina medicinske opreme je izdelan iz plastike in lahko le kuhano za pet minut, preden se začne topiti."

Ona tudi eksperimentiral z nanodelci zlata in srebra videti, če bi preprečili rast. Je sklenil, da je delo z nekaterimi bakterij, vendar ni ustavil vse od njih.

Mnogi študenti dal samo toliko časa v predstavitvi svojih projektov, kot so to storili izvajanje eksperimentov. Plošče vseh oblik, velikosti in barve prikazano svoje metode in ugotovitve z besedilo, fotografije in grafikoni.

Amanda Nix, 7-12 pedagog na Sunburst, je dejal, ta izkušnja je zelo pomembno za študente.

Niks "Je medpredmeten," je dejal. "Oni so pisanje, raziskovanje, predstavitev in učenje novih računalniških programov za znanosti."

Zagorel študentov delal na svoje projekte skoraj izključno v času šole za zagotovitev vsak učenec je imel isto raven časa in dostop do celovitih svoje poskuse.

B9326689574Z.1_20170314201824_000_G8VHNUROH.1-0.jpg

"To je vse narejeno v šoli, da lahko podpirajo med seboj in imajo učitelji tam," je dejal Nix. "To ravni konkurenčne pogoje za vse študente, ki morda nima podpore doma."

Vse znanosti pošteno dobav so posredovali študentom zagorel lokalnih sponzorja.

Srednji šoli del znanosti sejma je sankcionirano s Intel International Science in Engineering Fair. Projekti iz razredov srednje šole bodo upravičeni do sodelovanja v nacionalni ISEF dogodek v Los Angelesu v maju.

Nagrade sta izročila župan Janko Cajhen.

Sejem znanost še v četrtek, marec 16, osnovnih študentov. Bodo začeli ob 8.30 in prost dostop do 2 Great Falls College MSU IZVORNIH Club bo zabavati občinstvo z nekaj znanstvenih poskusov ob 11:15 Nato se začne podelitev nagrad ob 13.00
Par:Katalitsko Stekleni Makes Metal Recycling Easy Naslednji:Z uporabo Inkjet tiskanje za izgradnjo inteligentni prilagodljivi hibridna vezja