Teen izumi Dip bi obdržali Germs Away

- Mar 23, 2017-

860_main_Jessica-Tian-chemicals.png

WASHINGTON, DC - Naša življenja so pokanja z bakterijami. Žuželke so v naših telesih, na naši koži in na večini površin dotaknemo. To ni nujno slaba stvar . Toda ponekod treba bakterije-free, kot so povoji za ran ali pakiranje hrane. Jessica Tian, 17, je prišel gor s način, da bakterije proč. zarodnih brez dokumentov je nastala tako, da jih dunking v posebni kemični kopeli.

Višje na Del Norte High School v San Diegu v Kaliforniji., Namigovanja svojo metodo na Regeneron Science Talent Search . Tekmovanje znanosti vodi Društvo za znanost in javnostjo . To je porok z Regeneron, podjetje, ki načrtuje in omogoča zdravil. Dogodek združuje dijake vsako leto, da delijo svoje znanstvene projekte z javnostjo. Med 40 finalisti tekmujejo tudi za denarne nagrade v višini skoraj 2 milijona $. (Društvo za znanost in za javno objavlja tudi Science News za študente in ta blog.)

Jessica kemična kopel je bil razvit, da ostane-kalčkov ubijanje premaz na celulozo. Zunanja stena rastlinskih celic vsebujejo celulozo. Ampak to še ni vse. "Celuloza je vsestranski," Jessica pojasnjuje. "To je v našem oblačil, v embalaži hrane, v precej vsak vidik našega vsakdanjega življenja."

Vsaka molekula celuloze je dolga veriga zgrajena iz sladkorjev. Te verige vez enostavno z vodo. To je dobro; pomaga papirnate brisače vpijejo razlitja. Toda to je tudi razlog, mokra celuloza je velik dom za bakterije. In nekateri od teh mikrobov, lahko predstavljajo tveganje za zdravje. To še posebej velja, ko rastejo na povoj ali živilske ovojem. Znanstveniki so poskušali izumiti protimikrobnih premazi za ustavitev bakterije iz prijema celuloze. Vendar pa Jessica ugotavlja, "večina metod zahteva toploto in pritisk. In nekateri vodijo k onesnaževanju zraka. "

"Želel sem ustvariti metodo, ki bi lahko [Add] antibakterijske lastnosti celuloze na enostaven način," pravi teen. Želela je, da je poceni. To je moral biti enostavna za uporabo v velikem obsegu in predstavljajo majhno tveganje za okolje tudi.

Ugotoviti, kako to storiti, Jessica potoval po vsej državi, da preživijo poletje v laboratoriju Benjamin Hsaio. On je kemik na Stony Brook University v New Yorku. Simons Summer Research Program za srednješolskih mladince povezan Jessica z Hsaio. "To je bilo prvič, da sem dobil za delo v laboratoriju," pravi. "Res sem užival celotno vzdušje."

Teen delal dodati titanovega dioksida in srebrne nanodelce na celulozni papir. Titanov dioksid je bel pigment. Ko je izpostavljen ultravijolični svetlobi, lahko negativno nabite elektrone v njem postali navdušeni. Titanov oksid potem pokvari vodo. To proizvaja proste radikale. To se zaračuna molekule, ki lahko napada in ubijajo bakterijskih celic.

Ponavadi, Jessica pravi, titanov dioksid zahteva veliko energije, da aktivirate svoj kalčkov ubijanje hrabrost. Mislila je, da je videla način za nižje energije, ki je potrebna, čeprav: dodajte srebrnih nanodelcev. To so drobni delci srebra, ki so le milijardinko metra v premeru. Zmanjšujejo energijo, potrebno za vzbujanje elektronov iz titanovega dioksida. Dodajanje sestavino, na ta način, ki je znan kot "doping." The dopirane srebro je treba pustiti titanov dioksid uničujejo bakterije, ki uporabljajo samo svetlobo od sonca, Jessica hipotezo.

V laboratoriju, Jessica ustvaril koloidne (KOLL-OID) rešitev. Drobni delci titanovega dioksida in srebrnih nanodelcev so potekale dokaj enakomerno po tekočini. Je ustvarila tri različice. Vsak je imel različne količine titanovega dioksida in srebra. Nato teen kratki celuloznih dokumentov v eno od raztopin in jih osušimo v peči. Drugi dokumenti so bili zajeti v samo titanovega dioksida ali sploh nič. Ti služil kot kontrola.

Ko so bili dokumenti suha, Jessica jih kratki v raztopinah bakterij. Potem se je podrgnil papirje na laboratorijskih plošče, ki vsebujejo agar - gel, ki vsebuje hranila, ki so potrebni za bakterije za rast. Po 24 urah, je preveril plošče.

koloidna titanov dioksid in srebro so ubili 99 odstotkov bakterij, v primerjavi z nezdravljeno celuloze. Prevleka titanovega dioksida sama ne deluje tako dobro.

"Vedel sem, da bi srebro in titanov dioksid sodelovati," pravi Jessica. Tam je bilo veliko raziskav o srebra in titanovega dioksida, ona ugotavlja, "vendar ne veliko za oba skupaj [o] celuloza."

Najboljši del, Jessica pravi, je, da ji zdravljenje ne predstavlja nevarnosti za okolje. Druge metode potrebuje visokih temperatur ali pritiskov, ustvariti kalčkov ubijanje prevleko. Vse Jessica je potrebna bil počasen dip v kemični kopeli. Preprosta, poceni premaz "se lahko uporablja za oblačila, da bi imela antibakterijske lastnosti," pravi. "Mislim, da bi lahko uporabili tudi v državah v razvoju."

Za zdaj je ona samo uporabi svojo mešanico za majhne koščke celuloze papirja. Ampak, če dip deluje na oblačila, povoji ali papirja, bi lahko pomagala obdržati germfree, ko je treba.

power besede

(več o moči besed, kliknite tukaj )

aktivirati (v biologiji) Za vklop, kot z genom ali kemične reakcije.

agar želatinasti material izdelan iz nekaterih morskih alg, ki se uporablja kot materiala (in vir hrane), v katerem rastejo bakterije.

antibakterijsko ob lastnosti, ki se nagibajo k uničiti ali omejiti rast ali razmnoževanje bakterij.

protimikrobnih Snov, ki se uporablja za uničevanje ali zaviranje rasti mikrobov. To vključuje naravno pridobljene kemikalije, kot so mnogi antibiotičnih zdravil. Prav tako vključuje sintetičnih kemičnih izdelkov, kot so triklosan in triklokarban.

celica najmanjši strukturno in funkcionalno enoto organizma. Tipično premajhna, da bi videli s prostim očesom, je sestavljen iz solzne tekočine obdan z membrano ali steno. Glede na njihovo velikost, se živali iz kjerkoli od tisoč do bilijonov celic. Nekateri organizmi, kot so kvasovke, plesni, bakterij in nekaterih alg, so sestavljene iz samo ene celice.

celuloza vrsto vlaknin najdemo v rastlinskih celičnih sten. Je nastala z verige molekul glukoze.

kemična Snov tvorjena iz dveh ali več atomov, ki združujejo (obveznice) v fiksnem razmerju in strukture. Na primer, voda je kemikalijo, ko sta dva atoma vodika vez do en atom kisika. Njegova kemijska formula H 2 O. Kemijsko lahko tudi Pridevnik opisati lastnosti materialov, ki so posledica različnih reakcij med različnimi spojinami.

koloidna material, v katerem so drobni netopne delce razširila po vsej večjega obsega druge snovi. Koloidi v različnih oblikah. Smoky zraka je koloidno. Torej je megla. Mleko je koloidno, s drobne zgostitve mlečne maščobe prekinjena po tekočini. Stepeno smetano je koloidno preveč. Koloidi običajno ne loči v njihove posamezne komponente v daljšem časovnem obdobju.

Kontrola del poskusa, kjer ni sprememb od normalnih pogojih. Nadzor je bistvenega pomena za znanstvene poskuse. To kaže, da je vsaka nova učinek verjetno posledica le del testa, ki je raziskovalec spremenjeni. Na primer, če so znanstveniki testiranje različnih vrst gnojila na vrtu, bi želeli en del nje ostane neoplojeno kot kontrolo. Njegova površina bi pokazal, kako rastline v tem vrtu raste v normalnih pogojih. In to daje znanstvenikom nekaj, proti kateri se lahko primerjajo novih eksperimentalnih podatkov.

doping (v materialih) namerno vstavljanje nečesa v kristalni polprevodnikov ali drugega materiala.

okolje Vsota vseh stvari, ki obstajajo po neki organizem ali kakšno napravo in pogojem te stvari ustvarjajo za ta organizem ali napravo. Okolje se lahko nanaša na vreme in ekosistem, v katerem nekatere živali dobo ali, morda, so temperatura, vlažnost in namestitev komponent v elektroniki sistema ali izdelka. \

prosti radikal A zaračuna molekule (običajno zelo reaktivna in kratkotrajno), ki ima eno ali več brez para zunanjih elektronov. To bo poskušal ukrasti elektrone, da se celotna ponovno skozi proces znan kot oksidacijo.

gel A Gnjecav ali viskozne snovi, ki lahko izhajale kot gosto tekočino.

zarodne Vsak ena celled mikroorganizme, kot so bakterije, glivične vrste ali virusnega delca. Nekateri mikrobi povzročajo bolezni. Drugi lahko spodbujajo zdravje višjega reda organizmov, vključno s pticami in sesalci. Učinki na zdravje večine mikrobov, vendar pa še vedno ni znan.

visoka šola Poimenovanje razredov devet do 12 v ameriškem sistemu obveznega javnega izobraževanja. High-Maturanti lahko pride do visokih šol za nadaljnje, napredno izobraževanje.

hipoteza (v. hipotezo) predlagana razlaga za pojav. V znanosti, hipoteza je ideja, da je treba natančno preizkusiti, preden se sprejme ali zavrne.

tekočina Material, ki prosto teče ampak ohranja konstantno prostornino, kot so voda ali olje.

molekula električno nevtralno skupino atomov, ki predstavlja najmanjšo možno količino kemičnih spojin. Molekule so lahko izdelane iz posameznih vrst atomov ali različnih tipov. Na primer, kisika v zraku iz dveh atomov kisika (O 2), vendar voda je izdelan iz dveh vodikovih atomov in en atom kisika (H2O).

nanodelcev Majhen delec z dimenzij, izmerjenih na milijardinko metra.

delec minut količino nečesa.

pigment materiala, kot naravnih barvil v koži, ki spremenijo svetlobo kaže off predmeta ali prenaša skozi to. Celotna barva pigmenta ponavadi je odvisna od valovne dolžine vidne svetlobe, da absorbira in katere se odraža. Na primer, rdeči pigment običajno odražajo rdeče valovne dolžine svetlobe zelo dobro in običajno absorbira druge barve. Pigment je tudi izraz za kemikalije, da proizvajalci uporabljajo za odtenek barve.

Pritisk sila enakomerno nanesti na površino, merjena kot sile na enoto površine.

Science Talent Search letno tekmovanje ustvarja in društva kandidiral za znanost in javnostjo. Od leta 2016, je bilo pod pokroviteljstvom Regeneron Pharmaceuticals. Se je začela leta 1950, je ta dogodek prinaša 40-raziskovalno usmerjen maturanata v Washingtonu, DC, da predstavite svoje raziskave, da javnosti in tekmujejo za nagrade.

družba Integriran skupina ljudi ali živali, ki običajno sodelujejo in podpirajo drug drugega za dobrobit vseh.

Rešitev tekočino, v kateri je bil en kemijski raztopili v drugega.

ne Zvezda v središču Zemlje sončnega sistema. To je povprečna velikost zvezda okoli 26.000 svetlobnih let od središča Rimske ceste. Sun je tudi izraz za kakšno drugo sunlike zvezda.

titanov dioksid Bel reaktivna, trden material, ki se pojavlja v naravi kot mineral, ki je v veliki meri uporablja kot belo pigment.

ultravijolično svetlobo A tip elektromagnetnega sevanja z valovno dolžino od 10 nanometrov do 380 nanometrov. Valovne dolžine so krajše od tistih vidne svetlobe, vendar daljši od rentgenskih žarkov.

val motnje ali spremembo, ki potuje skozi prostor in snovi v redno, nihajne mode.


Par:Sodelovanje na tiskani elektronika raziskave in uporaba Naslednji:Uporaba Ink Z Silver nanodelcev ponuja zmogljivosti za nove togih in gibkih Hybrid vezje