Z uporabo Inkjet tiskanje za izgradnjo inteligentni prilagodljivi hibridna vezja

- Mar 27, 2017-

Raziskovalci iz Univerze v Barceloni so razvili tehniko vezave zgraditi inteligentni prilagodljivi hibridna vezja brizgalnega tiskalnika z nanodelci silver črnila.

Potreba po hitro še zanesljivo in poceni proces za razvoj vezij, ki tudi pomaga pri zmanjševanju vplivov na okolje za izdelavo standardnih postopkov je bila osnova za razvoj tehnike vezave. Raziskovalci izbral nanodelcev srebra za črnilo, ker je splošno na voljo in enostavno reprodukcijo v stabilno črnila. Srebro, medtem ko sama ni poceni, porabljeni v postopku je bil dovolj nizka, da stroški tehnike navzdol, raziskovalci pravijo.

Cilj projekta je, da uporabite enako opremo, medtem ko izboljšanje učinkovitosti standardnih silicija na osnovi proizvodnje z uporabo inkjet tiskanje za vezje in lepljenje čipov. andquot; Smo razvili več elektronska vezja z inkjet tiskanje, in veliko krat smo imeli, da vstavite čip površinsko vgrajena naprava (SMD) za dosego ciljev,"pravi Javier Arres, član raziskovalne skupine na Univerzi v Barceloni. »Naš pristop je rabiti isto stroj za lepljenje, ki je bila uporabljena za tiskano vezje. «

Kako so to storili

V tehniki vezave, kapljice črnila srebrno nanesejo blizu prekrivajoča se območja med blazinice naprava SMD in tiskanih dnu prevodni poti. Črnilo je nato tekla prek vmesnika z kapilarnosti. To obdelan kot goba, saj majhne praznin absorbira tekočine, ki omogoča tekočino sestavijo iz površine.

Nanodelcev srebra (AgNP) črnilo je visoke električne prevodnosti po termičnim postopkom pri zelo nizkih temperaturah, in raziskovalci so bili sposobni za oblikovanje visoko električno prevodnih povezav med postopkom. Raziskovalci so bili sposobni ustvariti inteligentni prilagodljivi hibridno vezje na papirju, kjer različnih vmesnik za SMDs kjer je zbral AgNP črnila.

Razvoj bi lahko imele posledice za prihodnje aplikacije. "Prepričani smo, da naše delo bo izboljšanje obstoječe oznake RF [radio pogostost], povečanje in spodbujanje pametne embalaže, povečanje nosljivi elektronika, prilagodljiv elektronika, papir elektronika... naši rezultati bi nas verjeti, da vse, kar je mogoče," pravi Arrese.


Par:Dijaki predstavijo svoje znanje znanosti Naslednji:Cambrios za pospešitev srebrno Nanowire sprejetje globalno nastanek CAM Kitajska